9 Mayıs Dünya Çölyak Farkındalık günü nedeniyle Karasu Devlet Hastanesi, etkinlik düzenledi. Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlikte çölyak hastaları hastanede misafir edildi. Hastane Başhekimi Oğuzhan Bodur, programda kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

GÖRÜLME SIKLIĞI YÜZDE BİR

Başhekim Bodur, “Ülkemizde çölyak hastalığının istatistik verilerinde görülme sıklığı yüzde bir olarak görüntülenmektedir. Gerçekleştirdiğimiz çölyak günü etkinliğinin farkındalık düzeyinin arttırılmasına önemli ölçüde katkıda bulunacağı kanısındayım” vurgusunu yaptı. Programda Kalite Yönetim Birim Personeli Hemşire Gizem Karacıklar tarafından da çölyak hastalığı hakkında sunum yapıldı.

AKSOY TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Düzenlenen programda çölyak hastası Umut Aksoy, geçmişten geleceğe çölyak hastalığı, günümüzde glutensiz diyetin sürdürülmesine ilişkin yaşanan zorluklar ve çözüm önerileri hakkında katılımcılarla tecrübelerini paylaştı. Uzm. Psikolog Saynur İçyüz Ekşioğlu tarafından “Glutensiz diyetin sosyal yaşamdaki zorlukları ve başa çıkma yöntemleri” isimli sunumu gerçekleştirdi. Bilgilendirmelerin ardından Karasu Koleji anasınıfı öğrencileri ve tüm misafirlere çölyak hastalarına uygun el yapımı glutensiz ürünler ikram edildi.