Karasu ilçe merkezinde çok sayıda kontrol noktası oluşturan Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği trafik ekipleri, motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin, karıştıkları kazaları önlemek, sürücü ve yolcularının trafik güvenliğini arttırmak amacıyla 17-21 Temmuz 2023 tarihlerinde motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımına yönelik olarak denetimler gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerde motosiklet sürücü ve yolcularının kask kullanıp kullanmadığı, sürücü belgesi olup olmadığı, tescil belgesi ve plakalarının olup olmadığı, sigorta ve muayene durumları kontrol edildi. Sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için trafik kurallarına uymaları hatırlatıldı.

Ekipler, ayrıca, vatandaşın huzurunu bozan, yüksek seviyede ses çıkaran “abartı egzost” olarak tabir edilen standart dışı aparat kullana motosiklet sürücülerine de cezai işlem uyguladı. Denetimlerin, polis sorumluluk bölgesinde yaz sezonu boyunca devam edeceği de belirtildi.