Salı günü Karasu Özel Eğitim Uygulama Okulu 1.Kademe Okul Müdürü Furkan Enşici, bu yılda geleneği bozmadı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programa Sakarya Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, Belediye Başkanı İshak Sarı, Emniyet Müdürü Ali Üzmez, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

ONLARLA BERABER OLMAK ÇOK GÜZEL

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında velilerimizle, öğrencilerimizle bir araya geldik. Her şeyden önce çocuklarımızla beraber olmak onlara faydalı olduğumuzu ifade edebilmek, annelerimizin yükünü görebiliyor olmak ve empati kurmak bizim için çok önemliydi. Bu organizasyonla bir kere daha bu özel yavrularımızın ne kadar kıymetli olduklarını ve onlarla ilgilenmenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuş oldu. İlçemizde böyle bir okula sahip olmuş olmanın ne kadar kıymetli olduğunu ancak böyle etkinliklerde anlayabiliyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda ikinci ve üçüncü kademeyi de açarak biraz daha bu sistemi rahatlayacağız. Okul müdürümüze ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

MORAL VE MOTİVASYON

Okul Müdürü Furkan Enşici ise yaptığı açıklamada, “Karasu Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak her yıl geleneksel olarak yaptığımız 3 Aralık Engelliler Günü kahvaltı etkinliğimizi bu senede gerçekleştirdik. Amacımız öğrencilerimizi, velilerimizi bir nebzede olsa rahatlatmak, onların moral ve motivasyonlarını yükselmektir. Ayrıca onları okul dışına da çıkararak daha fazla sosyalleşmelerini sağlıyoruz, çok şükür bunu da başarıyoruz. Okulumuz olarak Kaymakamlığımızın, Belediyemizin ve İlçe Milli Eğitimin Müdürlüğümüzün destekleriyle birçok etkinlik yapıyoruz. Hepsine de teşekkür ediyorum. Önümüzde ki yıl yine bu etkinlerimiz devam edecek” sözlerini kullandı. Etkinliğe; Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi öğrencileri de animatör kıyafetleriyle gelerek çocuklarla beraber oyunlar oynadı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi