Çarşamba günü Sosyal Gelişim Merkezi’nde, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu Kapanış programı düzenlendi. 23 mahallede açılan Kur’an kurslarında yaklaşık 520 kursiyer kurs gördü.

DUYGULAR AKTARILDI

Program Osmanlı Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Fatmatüzehra Aydın’ın sunumuyla başladı. Yeşilköy İmamı Yunus Demirci’nin tilaveti ile devam eden program; Merkez Erkek Kur’an Kursu’nun genç hafız öğrencileri Mehmet Emin Ay ve Furkan Kamer’in okuduğu ilahilerle taçlandı. Yine kursiyerlerden Kübra Özdemir “Kudüs” şiirini okudu. Aziziye Mahallesi Kur’an Kursu öğrencisi Raziye Soytekinoğlu ve Tepetarla Mahallesi Kur’an Kursu öğrencisi Esma Aydın kursla ilgili duygu ve düşüncülerini aktardı. Soytekioğlu ve Aydın, Kur’an kurslarında yer almaktan mutluluk duyduklarını, herkesin bu kurslara katılması gerektiğini söyledi.

BELGE TÖRENİ

Karasu İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi de hem konuşma hem de dua yaptı. Çelebi, “Karasu’nun tamamını kaplayan İhtiyaç Odaklı Kur’an kurslarımızı tamamladık. Rabbim hepimizden razı olsun. Kur’an Allah’ın kelamıdır, Allah’ın sözüdür. Sözlerin en güzelidir. Bunun bilmeyen insan nasıl olur ki? Hiçbir şey Kur’an’ın üstünde, Allah’a ibadetin üstünde değildir” vurgusunu yaptı. Çelebi’ye Karasu Müftülüğü hoca hanımları olarak teşekkür plaketi de verildi. Akabinde ise Karasu’da 23 mahallede Kur’an Kursu gören ve eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere belgeleri takdim edildi. Sahneye çıkan kursiyerlerden bazıları ise Filistin için pankart açarak yaşananlara tepki gösterdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

foto_galeri_700x89

Editör: Güler Çınasoğlu