2019 yerel seçimleri Karasu’da olaysız bir şekilde tamamlandı. Hangi aday, hangi başkan nerede oy kullandı. Aday ve başkanlar, oy kullanma işlemlerinin tamamladıktan sonra ne dedi? İşte bir seçim Karasu’da böyle geçti:

 

KARASU'NUN MAHALLELERE GÖRE SEÇİM SONUÇLARI [tıklayın]

 

 

CHP Karasu İlçe Başkanı Nurhan Aydın, oyunu saat 08:00’da İnönü İlkokulu 1043 No’lu sandıkta kullandı. Günün ilk oyunu kullanan Aydın, “Hayırlı uğurlu olsun. Martın sonu bahar olacak. Karasu’da farklı bir seçim geçti. Türkiye genelinde de farklı oldu. Karasu halkı, Cumartesi günü mesajı aldı. Herkese çok teşekkür ederim. Akşam saat yedide mutlu, umutlu haberlerle herkese müjdeyi vereceğimize inanıyorum” dedi.

 

AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, oyunu saat 09:00’da Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu 1047 No’lu sandıkta kullandı. Yavuzyiğit, “Vatandaşlarımızın hür iradesiyle sandığa gidip oyunu kullanmasını talep ettik. Yerel seçimlerin ilçemiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diyorum” ifadelerini kullandı.

 

Millet İttifakı Karasu Belediye Başkan Adayı Op.Dr. Kerem Erksoy, oyunu saat 09:15’te Şehit Ferhat Sözer İlkokulu 1137 No’lu sandıkta kullandı. Oyunu, eşi Ayşe Tülay Erksoy ile birlikte kullanan Kerem Erksoy, “Karasu için çok önemli bir seçim günü yaşadık. Karasu için sonuç ne olursa olsun hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, oyunu saat 10:00’da Fatih Sultan Mehmet İlkokulu 1065 No’lu sandıkta kullandı. Coşkun, “Bu seçim, önce ilçemize sonra da ülkemize hayırlar getirsin. Gün, bizim için erken başladı. Sakarya’nın kuzey bölgesini, adayımız ve encümen adaylarımızla beraber gezip bitirdik ve oyumuzu kullandık. Diğer mahallelerimizi de ziyaret ettik. Kim kazanırsa kazansın öncelikle ülkemiz ve Karasu kazansın. Tüm adaylara da başarılar diliyoruz” diyerek açıklamada bulundu.

 

Büyük Birlik Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı Mehmet İsprioğlu, oyunu saat 10:15’te Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi 1018 No’lu sandıkta kullandı. İspiroğlu, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada “2019 yerel seçimleri öncelikle Karasu’muza ve Sakarya’mıza hayırlı olması dileğiyle oyumuzu kullandık. Allah izin verirse akşam da balkon konuşmasında Karasu halkıyla buluşacağız” dedi.

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, oyunu eşi Suna Atalay Mercan ile birlikte saat 10:30’da İnönü İlkokulu 1042 No’lu sandıkta kullandı. Mercan, oy kullanma işlemi sonrası “Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de yerel yöneticilerimizi seçiyoruz. Bugün, demokrasinin bayramıdır. Dolayısıyla vatandaş kimleri takdir ederse önümüzdeki beş yıl, onlar ilçemizi yönetecek. Şimdiden seçimin hayırlı olmasını diliyorum. Seçimin ilçemizde güven içinde gerçekleşmesi için gerekli olan tüm tedbirler alınmıştır. Hem emniyet hem de jandarma bölgemizde saat 6’dan sonra seçim tutanakları ve sandıkları, ilçe ve il seçim kurumlarına iletinceye kadar görevde olacak. Devletimize ve milletimize hayırlı olması dileğiyle” ifadelerini kullandı.

 

Cumhur İttifakı Karasu Belediye Başkan Adayı İshak Sarı, oyunu saat 10:30’da Yalı İlkokulu 1129 No’lu sandıkta kullandı. Sarı, “31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin ülkemiz, milletimiz ve ilçemize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Oyumuzu kullandık. Milletin sandıklara teveccühü güzel oldu. Bu seçimlerin demokratik ortamda kavgasız, gürültüsüz bir şekilde neticelenmesi ve herkesin, milletin tercihine saygı duymasını bekliyorum” dedi.

 

Saadet Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı Kerim Ali Aksoy, oyunu saat 11:00’da Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi 1011 No’lu sandıkta kullandı. Aksoy, “Öncelikle seçimlerim tüm Karasu’ya ve halkımız adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Seçim süresi boyunca hiç kimseyi kırmamaya çalıştık. Eğer bilmeyerek bir kırgınlık söz konusu olduysa herkesten özür diliyoruz. Bazen sandık başında dahi kırgınlıklar olabiliyor. Seçimin gidişatına herhangi bir gölge düşürmeden sonuçlanmasını diliyoruz. Netice itibarıyla insanlarımız bir karar verecek. Elbette ki Karasu’ya ve Karasuluya en faydalı olanı tercih edeceklerinden şüphemiz yok. Biz kazanırsak kimseyi ayrıştırmadan diğer başkan adaylarımızı da dolaşarak seçim sonuçları itibarıyla halkımıza ve onlara teşekkür edeceğiz. Diğer adaylar kazanırsa biz onları tebrik edeceğiz. Neticede bu Karasu’ya hizmet etme yarışı. Burada bir düşmanlık söz konusu olamaz. Hepimiz Karasu’nun evlatlarıyız ve Karasu’ya daha fazla hizmet etme yarışını sürdürüyoruz. Halkımız kimi tercih ederse Cenabı Allah onu takdir edecektir” şeklinde konuştu.

 

MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, oyunu eşi Fatma Kara ve oğlu ile birlikte saat 14:00’da Fatih Sultan Mehmet İlkokulu 1063 No’lu sandıkta kullandı. Kara, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada “Ülke tarihi ve Karasu tarihi açısından önemli olacak bir seçim süreci geride bıraktık. Kazasız, belasız bir şekilde tamamlamanın sevincini yaşıyoruz. Sonuçların şimdiden tüm Karasu’ya ve Türk İslam alemine hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Büyük Birlik Partisi Karasu İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, oyunu saat 15:30’da Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1090 No’lu sandıkta kullandı. Eminoğlu, oyunu kullandıktan sonra yaptığı konuşmada “Karasu’muza ve ülkemize hayırlı olsun. Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin. Tabii herkes istiyor ki kendisi seçilsin. Saat 17:00’dan sonra her şeyi göreceğiz. Ama kim gelirse hepsine saygı duyuyoruz. Gelen belediyenin kapısında rozetini indirecek. Belediye başkanı da encümeni de rozet takmayacak” dedi.

 

İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Levent Arslan, oyunu eşi Hatice Arslan ve kızı ile birlikte saat 16:00’da Fatih Sultan Mehmet İlkokulu 1061 No’lu sandıkta kullandı. Arslan, “Seçimin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün Türkiye ve Türk halkı kazanır. Kim kazanırsa kazansın unutmayalım ki, hepimiz kardeşiz” diye konuştu.

 

KARASU'NUN MAHALLELERE GÖRE SEÇİM SONUÇLARI [tıklayın]