Karasu’da denize giriş yasağı 8.gününü geride bıraktı. 9 Ağustos Çarşamba günü etkili olan poyraz rüzgarıyla başlayan deniz yasağı, arka arkaya 8 gün boyunca uygulandı. Vatandaş ve tatilcinin can güvenliği için alınan bu karara tepkiyi yine vatandaş ve tatilci verdi.

YASAK KARARI NASIL ALINIYOR?

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Cankurtaran Amirliği’nin Sahil Güvenlik Komutanlığı’na denizin durumunu sunması ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın da Karasu Kaymakamlığı’nı bilgilendirmesi neticesinde Kaymakamlık tarafından denize giriş yasağı kararı alınıyor.

Deniz yasağı sadece alındığı günü kapsıyor. Ertesi günü kapsamıyor. Her gün saat 10:00’da denizin durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı’na iletiliyor. Genellikle yasak kararı saat 10:00 ve sonrasında alınıyor.

KARASU’DE DENİZE NE ZAMAN GİRİLECEK?

Karasu’da denizin yasak olmaması için rüzgarın kuzeyden ve kuzey doğudan (poyraz) esmemesi gerekiyor. Bu iki rüzgar etkili olduğunda dalga boyu 1 metreyi aşıyor ve yasak kararının alınmasına etkili oluyor. Rüzgar yönü kuzey ve kuzey doğu olmazsa dalga boyu yarım metrenin altına düşüyor ve yasak kararı alınmıyor.

TATİLCİYE KÖTÜ HABER

Meteoroloji verilerine göre Karasu’da rüzgar, 21 Ağustos Pazartesi gününe kadar poyraz (kuzey doğru) şeklinde esecek. Bugüne kadar yasak kararının alınması da muhtemel olacak ve denize girilmesi mümkün olamayacak. Önümüzdeki beş gün süreyle hava durumu tahmini şöyle: