11-15 Eylül İlköğretim Haftası Karasu’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Program ilk olarak Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk Anıtı’na Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’ın çelengini sunmasıyla başladı. Akabinde ise saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kutlama programı ise Karasu Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nda düzenlendi.

Karasu Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’ndaki programın sunuculuğunu Fatma Züleyha Ersöz üstlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tüm öğrencileri temsilen Elif Zümra Bulut, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Bulut’un konuşmasının ardından ise Melek Gül Deniz “İlköğretim Haftası” adlı şiiri seslendirdi.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’da programda konuşma yaparak öğretmen ve öğrencilere iyi bir eğitim yılı diledi. Öğrenciler özenle hazırladıkları “Gelecek biziz” gösterisini katılımcılara sundu. Okul öğrencilerinden Serhat Şahin Açıkgöz “Açıldı okulumuz” adlı şiirini büyük bir heyecanla okudu. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği programda öğrencilerin oratoryo ve müzik gösterisi de ayakta alkışlandı. Programın sonunda ise ilçe protokolü Karasu Kaymakam Vekili Kocaali Kaymakamı Haluk Koç önderliğinde 1. sınıfa başlayan öğrencilere hediye takdim etti.

Güler Çınasoğlu’nun haberi