Türkiye genelinde 18 yıldır uzun yol şoförlüğü yapan 58 yaşındaki Nermin Ataş, Sakarya’nın Karasu ilçesinde aşık olduğu mesleğine şehiriçi minibüsü kullanarak devam ediyor. “Mesleğim bu, mesleğimi çok seviyorum” diyen Ataş, kendisini gören yolcuların şaşkınlığını gizleyemediğini dile getiriyor.

Nermin Ataş, “Tren ve uçak hariç bütün araçları kullandım. Büyük araçları kullanmak daha zevkli. Çalışmak zorunda olduğum için bu mesleğe başladım. Bayan olduğum için önüme çok engeller konuldu. Ama başardım, güzel sonuçlar çıktığını düşünüyorum. Kadın şoför sayısının da artması gerektiğini savunanlardanım” diye konuştu.

Şehiriçi minibüslerini kullanan yolcu Selçuk Yıldız ise “Karasu’da bayan şoförler görmek güzel. Aracına biniyorum, gayet olumlu buluyorum. Kadın şoförler çoğalmalı” diyerek destek verdiğini belirtti. Karasu Şehiriçi Minibüs Durağı Başkanı Koray Zenginer de “Tepkiler, beklenildiğinden daha güzel. Nermin Ablamız işini çok güzel yapıyor. Diğer bayanlara da teşvik oluyor. Bu iş sadece erkeklerin işi değil. Görüyoruz ki kadınlar da yapabilir” dedi.

Güler Çınasoğlu'nun haberi