-

Gezici Traktör Muayene İstasyonu, ilçe merkezi dışında Karasu’da sadece Kurudere Mahallesi’nde hizmet veriyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta olan ve çevre mahalleler için de bir merkez konumunda bulunduklarını belirten Kurudere Mahallesi Muhtarı Hasan Emanet, bir buçuk yıllık görev süresi içinde beşinci kez gezici istasyonu mahallelerine getirttiklerini söyledi.

Bugüne kadar 380 adet traktörü ilçe merkezine göndermeden muayene ettirme fırsatı bulduklarını belirten Emanet, “Traktör sahiplerimiz böylece zaman kaybı yaşamıyor. Pandemi sürecinde ve soğuk havada ilçe merkezinde yoğunluk oluşturmuyorlar. Çevre mahallelerden de gelerek hizmet alınabiliyor” dedi.

SABİT İSTASYON TALEBİ

Mahallelerinde gezici istasyona sabit bir yer oluşturmak istediklerini de sözlerine ekleyen Emanet, “Yazın ilçemizin nüfusu 1 milyona yaklaşıyor. Mahallemiz dışında da ilçe merkezinde bir sabit muayene istasyonu kurulması için talepte bulunacağız” şeklinde konuştu.

Mahallelerinde muayene hizmeti almaktan son derece memnun olduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Hasan Menteşe, “Bizim için büyük kolaylık. İlçe merkezi bize çok uzak ve zorluk çekiyorduk Hizmeti rahat bir şekilde alıyoruz. Muhtarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

EKSİKLER GİDERİLİYOR

Her üç ayda bir muayene istasyonunun ayaklarına kadar gelmesinden memnun olduklarını söyleyen Kadir Menteşe ise, “Elektrikçimiz de geliyor. Eksiklerimizi gidererek muayeneye girebiliyoruz. Çevre mahallelerden de çok gelen var” dedi.

Muayene için ilçe ya da il merkezine gitmeden işlemlerini yaptırmanın rahatlığını sağladığı için Muhtar Emanet’e teşekkür eden Selahattin Aydoğan da “pandemi nedeniyle kalabalık yerlere, ilçe ve il merkezlerine gitmekten çekiniyoruz. Muhtarımız sayesinde hizmetimizi mahallemizde alıyoruz” ifadelerini kullandı.

GEZİCİ TRAKTÖR MUAYENE İSTASYONU (izle):

GEZİCİ TRAKTÖR MUAYENE İSTASYONU (fotoğraflar):