Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı ve ilçe protokolü gazi ve şehit aileleri ile iftar programında bir araya gelerek oruçlarını açtı. Başkan Sarı, “Değerli gazilerimiz ve şehit ailelerimizle bir araya geldik. Cenab-ı Allah şehitlerimizin şefaatine nail eylesin bizleri. Ülkemizi milletimizi var etsin” dedi.

ONUR VERİCİ TABLO

İftar yemeğinde konuşma yapan Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, “Bu iftarın oluşmasında emeği olan değerli gazilerimiz ve şehit yakınlarımızdır. Her senenin ayrı bir hikayesi oluyor bu senenin hikayesi de yaşamış olduğumuz tatsız süreç içerisinde cereyan eden olayların içerisinde belki de insanlık tarihinde az görülen 7.7’lik iki depremi aynı ayna yaşamak oldu. Türkiye olarak inşallah biz bu yaraları hızlı bir şekilde sardık ve saracağız” dedi. Helvacı, Karasu’nun evim yuvam olsun projesinde ortaya koymuş olduğu katılımın, İstanbul’un yüzde 8’ine tekabül etiğini ve Karasu ile onur duymak gerektiğinin altını çizdi.

TEŞEKKÜR ETTİ

“Her milletin hasretleri var, bizim milletimizin iki önemli hasreti var” diyen Helvacı, “Önce vatanı. Özgürlüğü ve değerleri olmak üzere gerektiğinde onlar için hayatını feda edeceği bir hasrettir. İkincisi de mazlum ve mağdura koşulsuz sahip çıkabilmesidir. Karasu’muz bu iki hasreti de en üst düzeyde gerçekleştiren bir ilçemizdir. Şahsınızda bütün Karasuluları tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki bütün günleriniz istediğiniz şekilde mutlu, huzurlu sağlıklı geçer. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.