Karadeniz’de avlanma yasağının 15 Nisan’da başlamasına günler kala Sakaryalı balıkçılar teknelerini karaya bağladı. 1 Eylül’e kadar hazırlıklarını tamamlayarak yeniden denize açılacak olan balıkçılar, sezonu bereketli kapadıklarını belirtti.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, “15 Nisan itibariyle avlanma bitiyor. 1 Eylül’ü bekleyeceğiz. Bu süre içerisinde teknelerimizin bakımını gerçekleştireceğiz. Tekne bakımlarının maliyetleri arttı. Desteklemeler de bakımlara yetmiyor” dedi.

Bıçakcı, “Bu yıl özellikle palamut avı iyi geçti. Fakat orta su ve trol avcılığında ise bir önceki sezona göre daha zayıf geçti. Midyeciler yasağa erken girdi. Firmalar midye alamayınca erken paydos yaptılar ve mağdur oldular” diye konuştu.

Atilla Bıçakcı, sözlerini “Karasu’nun Haralomba mevkiinde mevsimsel çıkan Barbun ve Tekir balığı da yok denecek kadar azdı. Çoğu balıkçı da ağ atmadı. Palamut harici sezon mevsim normallerinin altında kaldı. Bu da Sakaryalı balıkçılar için yetersiz kaldı” diyerek tamamladı.

Karasulu balıkçı Şerafettin Kavran ise sezonun iyi geçtiğini fakat Sakarya Nehri’nden Karadeniz’e açılırken zorluklar yaşandığını, mendireğin mevcut halinde biraz daha fazla uzatılması gerektiğini  dile getirdi.