-

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi Karasu’da da gerçekleştirildi. Proje kapsamında Karasu Stil Yüzme Havuzu’nda ilçede ilkokul, ortaokul, lise ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Karasu Yurdu öğrencilerini kapsayan projeyle 2 bin 225 öğrenciye yüzme eğitimi verildi.

Bakanlığın hayata geçirdiği projeyi yaklaşık dört yıldır öğrencilere yüzme eğitimi verdiklerini ifade eden Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, “Merkez okullarımızdaki öğrenciler dışında kırsal kesimdeki okullarımızdaki öğrencilerimiz de projede yer alıyor. Havuzumuzda fırsat buldukça yüzme eğitimi vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Projeye katkı sağlayanlara teşekkürlerini ileten Kemal Ataç, “Bize projenin başından bu yana desteğini esirgemeyen Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Çetin Turhan’a teşekkür ediyorum. Onların işbirliğiyle bu sayıyı buraya kadar taşıdık. Önümüzdeki aylarda da yaz tatiline kadar okullarımızdaki öğrencilerimize yönelik eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

BOĞULMA OLAYLARINI AZALTACAK

Yüzme eğitiminin son dönemlerde gerçekleştirmiş oldukları çok anlamlı çalışmalardan biri olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise, “Karadeniz’e sınır sahili çok uzun ve zaman zaman da boğulma olaylarının yaşandığı bir ilçe olarak böyle bir eğitim faaliyetini sürdürmek gerçekten çok anlamlı. Yaz yazlarında ilçemizin çocukları, çoğunlukla denizde tatilini geçiriyor. Bu nedenle boğulma olaylarının azalması noktasında ciddi bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu yavrularımıza, kendi gölleri ve denizlerinde güvenli bir şekilde yüzebilmenin yolunu açmış olacağız” diyen Çetin Turhan, “Biz bu çalışmayı sadece yüzme olarak yapmıyoruz. İlçe Kaymakamlığımızın öncülüğünde ilçemizde yüzmenin yanı sıra ‘satranç bilmeyen ve bisiklet kullanmayan kalmasın’ diyerek de bu dallarda faaliyetlerimizi yürüyoruz. Bizlere desteğini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Dr. Helvacı’ya teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Editör: Karasu Haberleri