-

TEZGAHLARDA HANGİ BALIKLAR YER ALACAK (izle):

...

Sakaryalı balıkçılar, 1 Eylül günü itibariyle denizlerde avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte Karasu Yenimahalle’den Karadeniz’e açıldı. Beklenen palamut bereketiyle karşılaşamayan balıkçılar, kısa sürede Sakarya Nehri’ne giriş yaparak karaya döndü.

Çok sayıda teknenin Sakarya Nehri’nde demirli halde olması ve balıkçıların denize açılmak için bir hafta daha bekleyecek olmaları da gözlerden kaçmadı. Avlanan tekneler ise karaya barbun avlayarak döndü. Balıkçılar, lüfer ve çinakop beklentisiyle hafta içi yeniden denize açılacak.

İLK MAHSÜL BARBUN

Av yasağının kalkmasıyla birlikte gece yarısı Karadeniz’e açıldıklarını ve ilk ağı attıklarını belirten Karasulu balıkçı Sultan Murat Özden, “Sezonumuzu hayırlısıyla açtık. Beklentimiz daha iyiydi ama buna da şükür ediyoruz. 30-40 kasa civarında barbun yakaladık. Toplam 400 kiloya yakın balıkla döndük. Palamut bu sene, geçmiş yıllara göre daha verimsiz olacak” diye konuştu.

PALAMUTA HASRET KALACAĞIZ

Kadir Köse ise “Orta su balığı çalışıyoruz ve güzel balık var. Bu sezonun güzel geçmesini beklerken palamutun çıkmayacak olması üzücü. Barbun, mezgit, çinakop, istavrit ve lüfer var. Palamutu bu yıl özleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı da Karadeniz’in bu yıl palamuttan yoksun kaldığına vurgu yaptı. Bıçakcı, “Yasak bitmiş olsa da büyük ve küçük teknelerimiz iskeleye bağlı vaziyette duruyor. Küçük tekneler, gece çıkarak palamutu yokluyor. Bu yıl lüfer ve çinakop bereketli olacak gibi duruyor” dedi.