-

Karasu’da görev yapan 30 mahalle muhtarı, pazartesi günü Acarlar Longozu’nda bir araya geldi. Önce kahvaltı eden muhtarlar, ardından mahallelerinin ortak sorunlarını tartıştı. Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, bir selamlama konuşması yaptı ve ardından sorunlara temas etti.

Topaloğlu, “İnternet olmayan veya internet sorunu yaşayan mahallelerimiz var. Telekom’dan aldığımız bilgiye göre yakın zamanda kırsal mahallelere kutu yerleştirilecek, fiber kablo çekilecek ve mağduriyetler giderilecek. Yılbaşından sonra çalışmaların hızlanacağı ve 2023’te biteceğini öğrendik” diye konuştu.

KARASU YOK!

“Sakarya’da toplam 42 mahalle, kırsal mahalle statüsüne geçti. Fakat bu mahalleler içerisinde Ferizli, Söğütlü, Karasu ve Kocaali yok” diyen Topaloğlu, “Geçmesi gereken asıl orman köyleri bu ilçelerde ama yok. Erenler’de, Serdivan’da villalar, apartmanlar olan mahalle bile kırsal mahalleye geçiş yapmış. Biz, kırsal mahalleye neden geçemiyoruz?” ifadelerini kullandı.

Kurudere Mahallesi Muhtarı Hasan Emanet ise “Muhtarlarımızla olan birlikteliğimizi sağlamak ve sürdürmek adına toplandık. Karasu’muzun ve mahallelerimizin sorunlarını tartışmak adına, çözüm yollarını bulmak adına bir araya gelerek birlik ve beraberlik örneği ortaya koymayı amaçladık” diyerek hem muhtarlara hem de ağırlamasından ötürü Acarlar Longozu Müdürü Ömer Önder Sarıoğlu’na teşekkürlerini iletti.