Pazartesi günü gerçekleştirilen Haziran ayı belediye meclis toplantısında verilen gündem dışı önergeler dikkat çekti. Toplantının gündemini oluşturan iki adet İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile yedi adet Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ait gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan MHP grup sözcüsü Fatih Şentürk, mayıs ayı toplantısında sundukları gündem dışı önergelere verilen cevapları paylaştı. Mayıs ayında verilen önergelerin cevaplarını Haziran ayı toplantısına 3 saat kala aldıklarını belirten Şentürk, “İŞKUR üzerinden alınan işçi var mı? Varsa, bu işçilerin süresi dolduğunda belediyeden mi işe alınacaklar?” şeklindeki önergeye cevap verilmediğini dile getirdi. Verilen bazı cevapların da geçiştirildiğini ve MHP grubu olarak tatmin edici yanıtlar alınmadığını da ifade eden Fatih Şentürk, özel kalemle ilgili verdikleri önergeye alınan cevabı da paylaştı.

 

Bu vebal sizindir!

 

Yazılı olarak, “Kocaali Ortaköy Belediye Başkanlığı görevini yapan ve sonrasında Kocaali Belediye Başkan Yardımcısı olan şahsın, kurumumuz adına tecrübelerinden faydalanılmak üzere Özel Kalem Müdürlüğü’ne atama işlemi yapılmıştır. Bu atamadan sonra ilgili kademeye ait devlet memurluğu maaşına ha kazanmıştır” şeklinde cevap aldıklarını belirten Şentürk, “Yani Karasulu’nun hakkını gasp etmiştir. Bizim bu cevaptan anladığımız budur. Kişiyle hiçbir sorunumuz yoktur. Fakat teyit ettiğimiz kadarıyla, tecrübelerinden faydalanmaya niyetlendiğiniz bu kişi zamanının çoğunu Kocaali’de geçirmiş. Karasu Belediyesi’nde bir tecrübe aranıyorsa, meclis üyeleri arasında tecrübesinden faydalanacağımız kişiler mevcuttur. Bu maaş bir vebaldir. İçimizden bilgi birikimi aktaramıyorsak ve siz dışarıdan parayla bu işi çözüyorsanız ve bu kişiye memur hakkı kazandırıyorsanız bu vebal sizindir” şeklinde konuştu. Şentürk’ün sözlerine karşılık Başkan Sarı’nın, “Özel Kalem Müdürlüğü, başkanın tasarrufunda olan bir konudur” demesi ise dikkat çekti.

 

İhalesiz işler görüyoruz

 

Karasu Belediyesi’nin geçen dönemden tek farkının mali işler konusunda önlemlerin alınması, ekonominin iyi değerlendirilmesi ve işçilerin yer değiştirmesi, işten çıkartılması olduğunu belirten MHP’li Belediye Meclis Üyesi Fatih Şentürk, “Bunların haricinde ihalesiz yapım işleri görüyoruz. Meclis kararı olmadan ihalesiz kiralamalar görüyoruz. Kiralama bedelleriyle ilgili bir karar yok. Kişilere göre yaptırımlar var. Daha önce alamayıp, şimdi iskan alanlar var. Biz, sizinle canı gönülden çalışmak istiyor ve size canı gönülden süre verdik. Bu yıl yapılan her şey, seneye karşınıza çıkacak. Bir standart getiremediğiniz beach işletmelerinin sayısı bu yaz iki katına çıktı. Seneye bu kişilere yenileri eklenecek. Bu da kuruma sıkıntı çıkartacaktır” sözleriyle dikkat çekti.