İYİ PARTİ KARAR VERMEK ÜZERE

Karasu İttifakı’nın dağılmasının ardından gözler ittifak partilerinin belediye başkan aday adaylarına çevrilmişti. Yaklaşan yerel seçimler için partiler tek tek kararlarını vermeye başladı. Karasu’da en çok merak edilen partilerden olan İYİ Parti’nin ise İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu’nun üzerinde karar kıldığı kamuoyunda yer aldı. Sarıoğlu’nun verilen kararın ardından hazırlıklarına başlaması bekleniyor.

GÖZLER EMİNOĞLU’NU ARADI

Büyük Birlik Partisi Karasu İlçe Teşkilat binası geçtiğimiz hafta yoğun katılımla açıldı. İlçedeki tüm siyasi parti ilçe başkanlarının ve aday adaylarının katıldığı açılışta gözler eski İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu’nu aradı. Eminoğlu’nun açılışa katılmaması ise partiye bir kırgınlığı olup olmadığı sorunu akıllara getirdi.

AKSU DUA ETMEYİ REDDETTİ

Cumhur İttifakı ortaklarından olan Büyük Birlik Partisi Karasu İlçe Teşkilat binasının açılışında enteresan bir olay yaşandı. Emekli imam olan AK Parti Karasu İlçe Başkanı Recep Aksu, kurdele kesimi öncesi dua etme teklifini reddetti. Aksu’nun yerine Yeniden Refah Partisi Karasu Belediye Başkan Aday Adayı Civan Küntaş dua etti. Aksu’nun bu tavrına ise kimse anlam veremedi.

ANKETE İKİ İSİM EKLENDİ

Bugüne kadar; AK Parti Karasu Belediye Başkan Adaylığı için birçok anket yapıldı. Son yapılan anket ise ilçede en çok konuşlan anketler arasında yer aldı. Hatta bazı iddialara göre anketörlerin aranan kişilere hakaret ettiği bile söylendi. Neyse bu konumuz değil. Ankette aday adaylığını açıklayan Ömer Babalıoğlu, Yakup Ayar, Yakup Altıntaş ve İshak Sarı’nın isimleri yer alırken Kamil Özen ve Zeki Yılmaz’ın ismi geçmedi. Bu isimlerin yanı sıra MÜSİAD Başkanı Karasulu İş İnsanı İsmail Filizfidanoğlu ve AK Partili Meclis Üyesi Eczacı İsmet Yavuzyiğit’in isimleri vatandaşlara sunuldu. Bu isimleri duyanlar ise “Acaba Karasu’ya tepeden inme bir aday mı gelecek?” sorgusuna başladı.

ADAYLIKLARI İÇİN KARARSIZLAR

Karasu’da bazı mahalle muhtarları, muhtar adayı olmak için AK Parti Belediye Başkan adayının açıklanmasını bekliyor. Hatta İshak Sarı'nın yeniden aday olması durumunda muhtarlık için aday olmayacak mevcut muhtarların da bulunduğu kulislerde yer alıyor. Bazı muhtarların ise Sarı'nın adaylığının açıklanmasının ardından meclis üyeliği başvurusu yapması da bekleniyor.

MUHTARLAR YİNE TERK ETTİ

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, geçtiğimiz hafta salı günü muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlara, toplantıya Belediye Başkanı İshak Sarı'nın katılacağı söylenmedi. Hatta toplantıda İnci’nin mevcut Başkan İshak Sarı için destek istediği konuşuldu. Sarı'nın toplantıya gelmesinin ardından bazı muhtarların programı terk ettiği iddia edildi. Bu olayların akabinde de toplantıyı terk eden muhtarların Ankara’ya çağrıldığı söylendi.