BABACAN KARASU’DAN GEÇTİ

Cuma günü DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sakarya ilçelerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Karasu’yu ziyaret edecek olan Babacan için ise ilçede hiçbir duyuru yapılmadı. Hatta DEVA Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı Abdullah Çatalbaş bile Babacan’ın ilçeye gelişini sadece sosyal medyasında 24 saat olarak yayında duran hikayesinde paylaştı. Neyse, sonuçta sürekli bir genel başkan Karasu’ya gelmiyor. Atatürk Bulvarı’na geleceğini öğrendiğimiz Babacan için sahada beklemeye başladık. Araçların geldiğini gördüğümüzde hazırlandık. Ama Ali Babacan seçim otobüsünden inmeyerek, kimsenin de ne olduğunu anlamadığı bir araç konvoyu ile ilçe merkezinden el sallayarak geldi geçti… Böylelikle Genel Başkan Ali Babacan, Karasu’dan geçmiş oldu!

LİSTELER BELLİ OLDU

31 Mart yerel seçimleri için başkan adaylarının belli olmasının ardından gözler meclis üye listelerine çevrilmişti. 20 Şubat Salı günü meclis üye listeleri, İlçe Seçim Kurulu’na teslim edildi. Kadroların belirlenmesinin ardından ise seçim startı asıl şimdi verilmiş oldu.

SEÇİM ARABALARI GEZİYOR AMA …

Karasu Belediye Başkan adayları saha çalışmalarını aralıksız sürdürürken bir yandan da seçim arabaları gezmeye başladı. Haliyle seçim çalışmaları kapsamında arabalarda yüksek ses müzikte çalıyor. Bu işin olmazsa olmaz kısmı buna diyecek bir sözümüz yok. Fakat bu gezilerde okullar unutuluyor. Öğrencilerin tam derse odaklandığı noktada yüksek sesle çalan müzik, onların dikkatini dağıtacaktır. Biz buradan yazalım dikkate alıp almamak elbette size kalmış bir şey. Ama en azından okul önlerinden geçerken müzik sesini biraz kısarak hassasiyet gösterebiliriz.

BBP NE YAPACAK?

Genelde Cumhur İttifakı’nın payesi olan ve yerel de ittifaktan kopuk şekilde çalışmalarını sürdüren Büyük Birlik Partisi Karasu İlçe Teşkilatı sessizliğini koruyor. Başkan İshak Sarı ile arasının bozuk olduğu bilinen BBP Karasu İlçe Başkanı Tuncay Şeker’in yerel seçimde kimi destekleyeceği ise bilinmiyor. Şeker’in, Karasu gençleri tarafından sevildiği ve arkasında da azımsanamayacak kadar genç kesim olduğu da biliniyor. Bakalım Başkan Şeker, yerel seçim için ne karar verecek.

İLK TERAVİH 10 MART’TA

11 ayın sultanına az bir süre kaldı. Vatandaşlar da Ramazan ayı için hazırlıklarına başladı. Ramazan ayı için ilk teravih 10 Mart’ta kılınmaya başlanacak. İlk sahur ise 11 Mart sabahı olacak. Yani 11 Mart pazartesi günü nasip olursa oruçlu olacağız. Ramazan ayı ise 9 Nisan Salı günü sona erecek