KOCAALİ'DE VAR, KARASU'DA NEDEN YOK?

Cumhur İttifakı, Karasu ve Kocaali'de gerçekleşen programda belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylarını tanıttı. Kocaali'de Perşembe günü, Karasu'da ise Salı günü gerçekleşen programın duyurusu için sosyal medya hesaplarında paylaşılan görseller dikkat çekti. Adayı Turan Yüzücü olan Kocaali'nin Cumhur İttifakı aday tanıtım görselinde AK Parti ve MHP amblemi yer alırken, İshak Sarı'nın adayı olduğu Cumhur İttifakı aday tanıtım görselinde sadece AK Parti amblemi bulundu. Hal böyle olunca akıllara, 'Karasu'da Cumhur İttifakı'nda çatırtılar mı var?' şeklinde sorular geldi. Cumhur İttifakı'nın bu zamana kadar günlük programlarının duyurusundaki görsellerde de MHP'nin amblemi bulunmuyor. 2019 yerel seçimleri sonrası MHP İlçe eski Başkanı Münir Ali Kara ve Belediye Başkanı İshak Sarı arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşandığına şahit olmuştuk. Aday tanıtım afişinde de MHP'nin amblemini göremeyince, 'Sıkıntı adayda mı yoksa parti de mi?’ sorusunu da sormadan edemedik?

İYİ PARTİ’YE LİMANDERE’DE SALDIRI

İYİ Parti Karasu Belediye Başkan Adayı Hasan Sarıoğlu ve ekibi cumartesi akşamı Limandere Mahallesi’ni ziyarette bulundu. Kahvehanede vatandaşla buluşan Sarıoğlu ve meclis üyesi adayları, yaptıkları konuşmanın ardından araçlarına dağıldı. Toplantı esnasında ise bir meclis üyesi adayının aracına saldırı da bulunuldu. Saldırıda bulunan şahsın güvenlik kameralarından tespit edildiği öğrenilirken, Başkan Adayı Hasan Sarıoğlu da, bu çirkin saldırıyı kınadı. 

OYUMU SANA VERMEYECEĞİM

2019-2024 döneminin son meclis toplantısı gerçekleştirildi. Önümüzdeki dönem hiçbir yerde siyasi olarak yer almayacağını söyleyen Mehmet Çatalbaş, Başkan İshak Sarı’ya “Benim bir oyum var onu da gönlümün istediğine atacağım. Ama sana atmayacağım” dedi. Çatalbaş, “Sanayi esnafı ve cami cemaati ile görüşmelerim oldu. Çoğu sizinle sandıkta helalleşeceğini söyledi. Bilginiz olsun” dedi. Çatalbaş, “Ayrıca Avukat Recep Özdemir’in nefesini ensenizde hissediyor musunuz?” sorusunu da sorarak son meclis konuşmasını tamamladı.

NEFESİN BİR DÖNEMDE KESİLDİ

Aralarında gerginlik olduğu herkesçe bilinen Mehmet Çatalbaş ve Sabri Aslanbay, önümüzdeki dönem Karasu Belediye Meclisi’nde yer almayacak. Yapılan son meclis toplantısında Çatalbaş, herkesin içerisinde “Bundan sonra en iyi dostum Sabri Aslanbay. Bu mecliste estin gürledin. Ama senin de hızın bir dönemde kesildi. En azından iki dönem devam etseydin. Ben dört dönem bu millete hizmet ettim, mücadele ettim. Senin için tek bir üzüntüm var o da nefesinin bir dönemde kesilmesi” dedi.