SAYGISIZLAŞMAYIN!

Geçtiğimiz hafta CHP ve İYİ Parti arasında gerginlik yaşandı. Her iki tarafında ilan ve reklamlarını eksiksiz yayınladığımız taraflar arasındaki gerginliğin ortasında ise Gazeteci Ayşenur Elmacı ve Nevtan Angün kaldı. Hatta öyle ki CHP’de abi diyerek hitap ettiğimiz, sevdiğimiz, saydığımız kişiler tarafından kurum olarak hakarete, tehditte uğradık! Pardon ama buradan sormak istiyorum? Gazeteciler sizin içinizi kusacağınız, öfke patlaması yaşayacağınız, kendinize rahatlama adına tampon olarak kullanacağınız kişiler mi? Bence değiller… Bilmiyorsanız öğrenin! Saygısızlaşmayın! 

SEÇİMDE SON DÜZLÜK

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Başkan adayları ise mitinglerine başladı. Propaganda serbestisinin başlamasıyla beraber miting ve ziyaretlerde adaylar seçmenlere seslenecek ve kendileri için oy isteyecek. Seçim propagandası 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00’de, seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59’da sona erecek. 

NASIL OY KULLANACAĞIZ

Karasulu seçmenler 31 Mart günü sandık başına gidecek. Bu süreçte ise en çok merak edilen konu oy kullanma işleminin nasıl yapılacağı. İşte seçmenin oy kullanma işlemini gerçekleştireceği 5 adım şöyle: 1- Nerede oy kullanılacağı seçmen bilgi kağıdından veya internetten öğrenilebilecek. 2- Seçmenin üzerinde vatandaşlık numarası olan kimlik belgesini bulundurması gerecek. 3- Cep telefonuyla kabine girilmeyecek. 4- Oy pusulasına mühür dışında işaret konulmayacak. 5- Oy kullandıktan sonra imza atılacak. Şimdiden hayırlı olsun.

REYONLAR BOŞ KALDI

Bir zincir marketin şubelerinde çikolatalar “2 al 1 öde” kampanyasına girince reyonlar jet hızıyla boşaldı. Karasu’da da şubesi bulunan marketin reyonlarında kampanyaya giren ürünler kalmadı. Marketlere en çok ise esnafların akın ettiği öğrenildi.

KURUDERE’DE KAR

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber 21 Mart Perşembe günü Kurudere’nin yüksek kesimlerine kar yağdı. Merkezde yağmurun hakim olduğu havada Kurudere’den gelen kar manzaraları sosyal medyada beğenileri topladı.