GELENEK BOZULDU!

Her bayram Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda geleneksel olarak toplu bayramlaşma programı düzenlenir, burada ilçe protokolü ile halk bayramlaşırdı. Program daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Karasu SAGET-31 Komutanlığı (Sahil Güvenlik) ziyaretleriyle devam ederdi. Bu yıl ise Karasu’da sadece toplu bayramlaşma programı düzenlendi ve diğer ziyaretler yapılmadı. Böylelikle Karasu’da bayram geleneği bozulmuş oldu.

MHP YOKTU

Ramazan Bayramı’nın birinci günü Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda toplu bayramlaşma programı düzenlendi. Programa hem vatandaşlar hem de ilçe protokolü katılırken MHP Karasu İlçe Teşkilatı’ndan başkan dahil kimsenin katılmaması dikkat çekti. Daha sonrasında öğrendiğimize göre ise aynı saatlerde MHP’nin il de bir programının olduğu ve teşkilat olarak buraya katıldığı yönünde oldu.

TATİL BİTTİ

9 günlük Ramazan Bayramı tatili pazartesi sona erdi. Hem okullar açıldı hem de vatandaşlar iş başı. Havaların da güzel gitmesiyle birlikte bayram tatilinde Karasu’ya çok sayıda vatandaş akın etti. Kimileri piknik alanlarını kimileri deniz kenarlarını doldururken bazı kişiler de denize girmeyi tercih etti. Güzel bir tatili geride bıraktığımızı ve birazda olsa deşarj olduğumuzu düşünüyorum.

BİLGEN HASTANEDEN AYRILDI

Karasu’da verdiği hizmet süresi boyunca çok sevilen Psikiyatrist Uzman Doktor Tugay Bilgen, Karasu Devlet Hastanesi ile ilişiğini kesti. Bilgen’in bu ayrılışı birçok hastasını da üzse de Karasu Devlet Hastanesi’nin karşısına özel klinik açacak olması bir nebze de olsa hastaları rahatlattı. Tugay Hocamıza yeni hizmet yeri hayırlı olsun.

İSİM DE SOY İSİM DE AYNI

31 Mart yerel seçimleri sonrası Karasu’da 40 mahalle muhtarı yeniden belirlendi. Bu muhtarların 24’ü ise değişti. Tuzla Mahallesi Muhtarı Mehmet Ertürk rakipsiz bir şekilde seçime girdi ve yeniden muhtar oldu. Kurudere Mahallesi Muhtarı ise yapılan seçim ile Mehmet Ertürk seçildi. Böylelikle 2024’ün yeni muhtarları arasında hem isim hem de soy isim benzerliği taşıyan iki muhtarımız yer aldı.