NE OLACAK BU İŞİN SONU

Geçtiğimiz hafta yapılan meclis toplantısında bir garip oylama yaşandı. Karasu OSB Müteşebbisine AK Parti ve MHP grubundan üyeler aday oldu. AK Parti’den Hüdaver Ağun’un meclise katılmaması ve CHP ile Yeniden Refah Partisi’nin MHP’yi desteklemesi sonucu açık oylama 12-12 olarak sona erdi. MHP’li Meclis Üyesi Fatih Şentürk kendi listesine oy vermedi ve Başkan İshak Sarı’nın oyu iki sayılarak 13-12 olarak oylama tamamlandı. MHP İlçe Başkanı Hamza Uğur ve yönetimi ise bu hareket karşısında salonu terk etti. Meclisin ikinci oturumunda ise Şentürk, yaptığının arkasında olduğunu ve herkesin kendi hesabını kendisinin sorması gerektiğini söyledi. Şentürk’ün bu tavrı ve hareketi karşısında ise MHP İlçe Teşkilatı şu anlık sessizliğini koruyor. İlerleyen günlerde ise nasıl bir yol alınacak veya bir yol alınacak mı? Bilemiyoruz. Bekleyip göreceğiz.

KOY KOYA BİLİRSEN

Geçtiğimiz yıl gündemde sıkça yer alan Atatürk Bulvarı’ndaki çay ocaklarının masa ve tabure konusu, sezon öncesi yeniden gündeme geldi. Geçen sezon Karasu Belediyesi ve esnaflar arasında anlaşma sağlanmış; iki masa, sekiz tabure için 3 bin lira bedel biçilmişti. Bu yıl için ise yeniden bir fiyat belirlendi. Karasu Belediyesi’nin bu yıl masa ve tabureler için 7 ile 10 bin lira arasında fiyat açıklayacağı konuşuluyor. Çay ocakları ise bu fiyatın fazla olduğunu düşünüyor. Bakalım ne olacak bu işin sonu…

NE YAPIYORSUNUZ SİZ?

Karasu 32 Evler sahilindeki yürüyüş yolu (Altını çizerek söylüyorum yürüyüş yolu) bazı magandaların da uğrak mekanı haline geldi. Bilmiyorsanız söyleyeyim; bu yolda motosiklet kullanmak yasak! O kaldırım siz denize karşı rahat rahat motosiklet kullanın, hatta aşırı hız yapın milletin de canını tehlikeye atın diye yapılmadı. İnsanlar orada rahatça yürüyebilsin, çocuklar rahat rahat oynayabilsin, aileler rahatça oturabilsin diye yapıldı. Burada ne gibi tedbirler alınır bilemiyorum. Ama umarım birilerinin canı yanmadan bir şeyler yapılır ve önlem alınır.

ÇOK GÜZEL DEĞİL Mİ?

Tarihi neredeyse 70 yıla dayanan Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi, çok güzel bir organizasyona hazırlanıyor. Eski adıyla Karasu Lisesi olan okul, yurt içi ve yurt dışından bütün mezunların katılımıyla ilçenin en geniş çaplı mezunlar gününe ev sahipliği yapacak. 1954-2023 yılı arasında okuldan mezun olanlar bir araya gelecek; büyükler, küçüklerine anılarını anlatacak, eski dostlar ise bu buluşmada geçmişi yad edecek. Ben bu organizasyonda emeği geçecek olan herkesi şimdiden kutluyorum. Okul yönetimini de tebrik ediyorum. Gerçekten örnek olacak çok güzel bir organizasyon.

Editör: Güler Çınasoğlu