O PARA ÖDENDİ Mİ?

Geçtiğimiz haftalarda Karasu Belediyesi’nin hükümete yakın olan ulusal bir medyanın gazetesinde bir buçuk sayfa yer ayrılması karşılığında 100 bin lira ödeme yaptığı iddia edildi. İddialar ilçede geniş yankı buldu. Sadece Sakarya’da dağıtımı yapılan ve gazete içine ek olarak atılan haber karşılığında bu paraların ödenip ödenmediği ise merak konusu oldu.

3.NÜKLEER KARASU’YA MI?

Ülkemizde, Akkuyu Nükleer Enerji’nin 29 Ekim 2024 tarihinde faaliyete başlaması düşünülüyor. 2.nükleer enerji santralinin Sinop’a yapılması planlanıyor. Dönemin Enerji Bakanı 3.nükleer enerji santralinin yeri için Marmara Bölgesi’ni işaret etti. Santralin kurulması için düşünülen yerler arasında Karasu’nun olup olmadığı merak ediliyor.

YAVUZ’UN KAFASI KARIŞIK

AK Parti Karasu Belediye Başkan Aday Adayı Yakup Altıntaş katıldığı bir programda, Ankara ziyaretinde AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile yaklaşık bir saat görüştüğünü söyledi. Yavuz, Altıntaş’a; Karasu’nun adayı konusunda kafasının karışık olduğunu, karar vermekte zorlandığını ve biraz daha araştıracağını söylemiş. Umarız ki Yavuz, bu kararı verirken Karasu’yu ve Karasuluları da dikkate alır. Ne diyelim hayırlısı…

HALA DEĞİŞTİRMEYEN VAR MI?

2017 tarihi itibariyle ülke genelinde eski kimlikler değişerek çipli kimlik sistemine geçilmişti. Yeni kimlik kartına geçmenin süresi ise 31 Aralık 2023’te sona eriyor. 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle eski kimlikler geçersiz sayılacak. 6 yıldır devam eden bu sistemde hala kimliğini değiştirmeyen var mı bilemeyiz ama eğer varsa da mağdur olmamak için bir an önce kimliklerinizi değiştirseniz iyi olur. Bizden söylemesi…

DARIÇAYIRI’NDA BİR İLK

Yaklaşan yerel seçimler için muhtarlığa talip olanlar adaylıklarını açıklamaya başladı. Evli ve bir çocuk annesi Hatice Şentürk de Karasu Darıçayırı Mahallesi’ne talip oldu. Şentürk, bu açıklamasıyla Darıçayırı’nda bir ilke imza attı ve mahallenin bugüne kadarki ilk bayan muhtar adayı oldu.

ACAR DOLMA SARDI

Karasulu başarılı oyuncu Timur Acar, sosyal medya hesabında dolma sararken paylaştığı video ile viral oldu. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle memleketi Karasu’ya gelemediğini ve kara lahana dolmasına hasret kaldığını söyleyen Acar, “Bizim oralarda ailemizi arayıp ve geleceğimizi söylediğimizde hemen kara lahana dolması ve mısır ekmeği yapılır. Siz de gittiğinizde ne yiyeceğinizi bilirsiniz. Ben de çok özlemiştim ve uzun zamandır gidemiyordum. İş başa düştü ve dolma yapmaya karar verdim” dedi. Acar, videosunda tüm anneleri de anmayı ihmal etmedi.