-

12 Mart Cumartesi günü Karasu’yu ziyarete den Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman, ziyaretinden 10 gün sonra Karasu’nun en önemli sorunu olan kıyı erozyonunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

Bir soru önergesi sunan Karaduman, Anayasanın 98’inci ve İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan yazılı yanıt istedi. Saadet partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, konuyla ilgili şunları söyledi:

SORUNA DUYARSIZ KALMADI

“İlçemizi ziyaret eden partimizin tek vekili Abdülkadir Karaduman’a Karasu’nun öncelikli sorunlarını aktardık. İlçemizin gündemini meşgul eden ve büyük bir tehdit olan kıyı erozyonuna karşı duyarsız kalmadı.

Meclise bir soru önergesi vererek çalışmaların hızlanmasına dikkat çekti. Çünkü Karasu için artık her dakikanın önemi büyük. Vekilimiz Karaduman da ilimiz vekillerinden daha özverili bir gayret ile konuyu ilgili bakanlığa iletti. Kendisine ilçemiz adına teşekkür ediyorum”

SÜRECİ HIZLANDIRMAK ADINA

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman, meclise sunduğu soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:

“Sakarya’nın Karasu ilçesini tehdit eden kıyı erozyonu sorunu ciddi boyutlara ulaşmış durumdadır. Son bir ayda 20 metrelik kıyı kesimi dalgalar tarafından yutulmuş, deniz neredeyse otoyola kadar ilerlemiştir

Söz konusu sorun, ulusal basına yansımıştır. Altyapı Genel Müdürlüğü, bölgede yaptığı incelemeler sonucunda 2 kilometrelik kıyı şeridine dalgakıranların yapılması gerektiği belirtmiştir. Konunun ivedilik arz ediyor oluşuna binaen dalgakıran yapımına bir an önce başlanması beklenmektedir. Bu bağlamda;

1) Karasu ilçesini tehdit eden kıyı erozyonu sorununa ilişkin Bakanlığınıza sunulan bilgi ve raporlar değerlendirilmekte midir?

2) Karasu ilçesinde dalgakıran yapımına ne zaman başlanacaktır? Çalışma toplamda ne kadarlık kısmı kapsayacaktır?

3) Altyapı Genel Müdürlüğü’nüzce bölgede yaptığı incelemeler esnasında bilgi toplama ve bilgilerin değerlendirilmesi süreci nasıl işlemiştir?

4) Sorunun çözümü için Karasu Belediye yönetimi ile koordinasyon sağlıyor musunuz?”