Cumartesi akşamı Burger Life’de Karasusporlular, ilçemize gelen afetzedeler ile bir araya geldi. Sarı-kırmızılılar adına konuşma yapan Berkay Soyhan, “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi tarihinin en büyük felaketlerinden biriyle sarsıldık. Bundan 24 yıl önce bulunduğu coğrafyada ailesi, kendisi, çevresi bu acıyı derinden hissetmiş bireyler olarak üzüntümüz bir kat daha fazlaydı. Yüreğimiz yandı. Yaşamın kaybeden on binlerce inanımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

26 TIR GÖNDERDİK

Soyhan, “Felaketi duyduğumuz ilk günden itibaren Karasuspor camiası olarak harekete geçtik. 24 saat aralıksız çalışma prensibiyle deprem bölgesine yardım etmek ve afete uğramış insanlarımızın ihtiyacını karşılamak için kısa süre içinde 26 tır yardım malzemesi gönderdik. Temel ihtiyaç maddeleri, barınma ve yakacak, kişisel ihtiyaçlar vb. pek çok malzemeyi bu 26 tırla göndererek ilçe tarihinin en büyük yardım kampanyasına imza attık. Bir spor kulübü olarak ilimizde en büyük, ülkemizde de sayılı sivil toplum örgütlerinden biri olduğumuzu gösterdik. Ayrıca öncelikli ihtiyaçlardan biri olan kan verme konusunda ilçemizdeki Kızılay standında kan bağışı yapan arkadaşlarımız oldu” diye konuştu.

ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALIR

Berkay Soyhan, “Karasusporlular olarak özverili bir şekilde çalıştık. Kuşkusuz bu yaptığımız çalışmalar büyük bir operasyon planı, gecesini gündüzüne katan özverili arkadaşlarımız, neredeyse tüm zamanını şu anda bu işe ayırmış kadın ekibimiz ve yardımsever Karasulu hemşerilerimiz, büyüklerimiz sayesinde gerçekleşti. Günlerce ve kesintisiz süren bu çalışmalarımızda yorulmadık, empati ruhumuzu, yardım duygumuzu hep diri tuttuk. Bu büyük felakette hayatını kaybedenlerin yasını tutarken bu acıyı yaşayan insanlarımıza yardımcı olmanın da buruk ruh-i haliyetini yaşıyoruz. İnanıyoruz ki ülkemiz bu zor günleri de birlik ve dayanışma içerisinde atlatacaktır. Acıların paylaşıldıkça azalacağına inanıyor, tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

DEPREMZEDE AKÇİÇEK TEŞEKKÜR ETTİ

Organizasyonda depremzede Tuğçe Akçiçek de konuşma yaptı. Karasu Hürriyet Mahallesi’nde 2017-2020 yılları arasında öğretmenlik yaptığını söyleyen Malatyalı depremzede Akçiçek, “Ben bu bölgenin insani duygularının yüksek olduğunu biliyordum. Buraya kendi evime geldiğim gibi geldim. Karasusporluların göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ederim. Bize şahsen yardımcı olan Karasusporlu yöneticilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mahmut Hanefi Abim diğer abilerim. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok kutsal bir iş yapıyorsunuz. Umarım Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmaz. Bu geceyi düzenleyenlerden ve bize yardımcı olanlardan Allah razı olsun” sözlerini kullandı.

Ramazan Marmara’nın haberi...