İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olarak belirlenmesinin ardından açıklamada bulundu. Sarıoğlu, “İYİ Parti 2017’de halkın sesi ve halkın iradesiyle ortaya çıkan bir partidir. Ben odaklı kurulan bir parti değildir. Bu zaman kadar halkın sesini, gerek mecliste kürsüden gerek verdiğimiz önergelerle gerek basın yoluyla halkın sesini duyurmaya çalıştık. Genel Başkanımızın son çıkışı da ben odaklı değildir” vurgusunu yaptı.

RİSTE ATILACAK 5 SENEMİZ YOK

“Bu süreçte Genel Başkanımız kendisi ya da partisi için herhangi bir talepte bulunmamıştır” diyen Sarıoğlu, “Orada halkın sesini ve isteğini yansıtmaya çalışmıştır. Halk ne diyorsa kimi istiyorsa o olsun demiştir. Çünkü ‘Bu ülkenin riske atacağı 5 senesi daha yoktur’ diye defalarca söylemiştir” dedi. “Meral Akşener’in kimseyle kişisel bir husumeti yoktur” diyen Sarıoğlu, “Daha öncede Kılıçdaroğlu ile ilgili söylemleri mevcuttur. Bunu bütün partilerin seçmeni de yöneticileri de net şekilde biliyor. Ama gelinen son noktada Genel Başkanımızın omuzlarına ciddi bir yük bırakılmıştır” diye konuştu.

MİLLETİN GÜCÜ KALMADI

“Bu seçim kaybedilirse tamamen İYİ Parti yüzünden olur algısı oluşturulmaya başlandı” diyerek açıklamasına devam eden Sarıoğlu, “Genel Başkanımızın cumhurbaşkanlığı adayı olarak gösterdiği iki isimde CHP’nin Belediye Başkan adayıdır. Ne kendi için ne de partisi için bir beklenti içine girmediği buradan belli olmaktadır. Ne istediyse halkı ve ülkesi için istemiştir. Sırf bu yüzden de memleketini ön planda tutarak masaya geri dönme kararı almıştır. Bu saatten sonra da olacaklardan kendisi mesul değildir. İnşallah kazanabileceğimiz bir seçim olur. Çünkü bu ucube sisteme milletin dayanacak gücü kalmamıştır. Biz Genel Başkanımızın aldığı her kararın arkasındayız” ifadelerini kullandı.

TABANIN SESİNE KULAK VERİLDİ Mİ?

Başkan Sarıoğlu, “Genel Başkanımız her zaman seçmenin isteği doğrultusunda hareket etti. Artık, 21 yıllık Ak Parti iktidarını devirebilecek bir konuma gelen İYİ Parti var. Evet 21 yıldır Ak Parti iktidardaydı ve bunun 15 senesinde CHP tek başına ana muhalefetteydi. Ama İYİ Parti kurulduktan sonra işler değişti. Bundan sonrası ülkemiz için hayırlı olsun” dedi. “Seçimi sadece CHP seçmeni olarak düşünmüyoruz” diyen Sarıoğlu, “Diğer ilçe başkanları tabandaki sesi bizim genel başkanlığa ilettiğimiz gibi iletti mi iletmedi mi bilmiyorum. Çünkü bizim haricimiz de bu konuda kimsenin sesi çıkmadı. Burada biz başka ismi söylerken bunu sadece biz mi sahada duyduk bilmiyorum. Bu seçmen 14 Mayıs günü kararını verecek. Karar ne olursa olsun sorumluluk Genel Başkanımızın omuzunda değildir” dedi.