Karasuspor Başkanı Hasan Özkan, samimi açıklamalarda bulundu. Karasuspor’un Bölgesel Amatör Lig’e ilk yükselişi olmadığını söyleyen Özkan, “Biz bu deneyimi daha önce defalarca yaşadık. Her defasında büyük fedakarlıklarla ligde kalma mücadelesi verdik. Sistem bizi buraya getiriyor” dedi.

YENİ YAPILANMA

Başkan Özkan, “Kulübün mali disiplini sağlanmadan, kalıcı gelir elde edilmeden, kişilerin maddi gücü ve çevreleri ölçüsünde elde edilecek gelirlerle ayakta durmaya çalışıldı. Geçmişte edindiğimiz tecrübeler ışığında yeni bir yapılanma içinde olacağız” dedi. “Şu anda bir yandan kurumsal kimlik oluşturmaya diğer yandan takım kurmaya çalışıyoruz” diyen Özkan, “Karasuspor tam manası ile amatör bir yapı ile idare edildi. Bizden önceki abilerimizin iyi niyetine söylenecek sözümüz yok. Ancak ligler yükseldikçe amatör yapıların yaşama şansı kalmıyor” sözlerini kullandı.

KALICI İŞLER

“Tam manası ile profesyonel bir yapı olmadan günlük başarılar elde edilebilir” diyen Başkan Hasan Özkan, “Profesyonel yapıya kavuşmamış takımlar, birilerinin paralarını tüketmekten başka işe yaramamış olur” dedi. Göreve gelir gelmez eldeki imkanları değerlendirdiklerini ve kalıcı işler yapmak için gayret gösterdiklerini söyleyen Özkan, “Taşıma suyla değirmen dönmez. Yönetimi kurar kurmaz maddi imkanlarımızı elden geçirdik. En ince ayrıntısına kadar bütçeyi netleştirdik. Cihat Ekşi ile Serdar Ergelen’i transfere yönlendirdik. Takım kurma işini bu iki isim idare edecek” diye konuştu.

İLK HEDEF 500

Başkan Özkan, “Kurumsal kimlik için üyelik sistemini ve evrak işlerini de diğer yönetim kurulu üyelerimizle birlikte şekillendirmeye başladık” dedi. Karasuspor’un üyelik sistemi sayesinde ciddi bir gelire sahip olacağını dile getiren Özkan, “Bu sistem sayesinde aidiyet duygusu gelişecek. Sistemin tam manası ile işlediği durumda daha şeffaf bir yönetim olacak. Kulüp kişilerin tekelinden çıkacak. Herkes takımın sahibi olacak. Üyelik sisteminin öncüsü olan Mücahit Karakaş kardeşimize teşekkür ederim. Şu an için üye sayımız 150’ye yaklaştı. İlk amacımız kısa vadede 500 üyeye ulaşmak” dedi.

BU TAKIM HERKESİN

“Karasuspor’un tribünlerine aileler de çekilmeli” diyen Başkan Hasan Özkan, “Futbolcular bizim çocuklarımız. Karasuspor, Karasu’nun en büyük markası, en büyük sivil toplum kuruluşu. Sahada evlatları ter döken aileler, çocuklarını küfürsüz, kavgasız, tertemiz izleme hakkına sahip. Bizim ana amaçlarımızdan biri bu takımı, şehrin takımı yapmak. Bu takım hepimizin. Ne başkanın, ne futbolcunun ne de bir zümrenin. Bu takım bu şehirdeki herkesin” sözlerini kullandı.

DESTEK SÖZÜ ALDIK

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu’nun Karasu için büyük şans olduğunu vurgulayan Başkan Özkan, “Bakan Yardımcımız Enes Eminoğlu’nun bu süreçte görevde olmasının avantajını sonuna kadar kullanacağız. Özellikle spor tesisleri yatırımı konusunda Karasu oldukça ihmal edilmiş durumda. Sahamızın zeminin iyileştirilmesi ilk işimiz olacak. Bu konuda bize destek sağlanacak. Orta vadede geçici konaklama alanı yapacağız. Sporcularımızın konaklaması için prefabrike yapı inşa edeceğiz” diye konuştu.

TESİS ALANLARI ARTMALI

Başkan Özkan, bir şehirde spor tesislerinin artmasının spor başarısını doğrudan etkileyeceğinin altını çizdi. Özkan, “Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız bize ilçedeki tesisleşme noktasında destek olacağını söyledi. Kuzey bölgesi yılların ihmal edilmişliğini geride bırakacak. Orta vadede tesisleşme noktasındaki eksikliklerimizi gidereceğimizi ve uzun vadede de kalıcı başarıların elde edileceğini ümit ediyoruz” dedi.

KALICISI ESERLER

“Tesisleşme ve takım için ayrı ayrı çalışıyoruz” diyen Başkan Özkan, “Geçici başarılar peşinde koşmayacağız. Kalıcı eserler bırakma gayretinde olacağız. Tesisleşme, üyelik sistemi ve altyapı konusunda attığımız adımlar Karasu’nun en büyük kazanımları arasında yer alacak. Karasuspor, şampiyonlukları ile anılmak istiyorsa önce tesisleşmesi ile önce altyapısı ile önce üyeleri ile anılmalıdır. Bizim gayretimiz bu yönde olacaktır” ifadelerini kullandı.

TAKIM TAMAM

15 Ağustos’ta sezon açılışı yapacaklarını ve takımı tamamladıklarını söyleyen Özkan, “Bedirhan, Berkan Kartal kardeşler ve Kaan İskender ile Hacı Bilal bizden önce takım ile bağını koparmıştı. Bu kardeşlerimize bugüne kadar harcadıkları enerji, gösterdikleri gayret dolayısıyla teşekkür ederim. Bunların hakkı ödenmez. Ben burada olduğum sürece bu kardeşlerimize kapımız açık. Transfer konusunda da bundan sonra adım atmayı düşünmüyoruz. Sadece bir ya da iki oyuncu alma durumumuz var. Ama alma taraftarı değiliz” diye konuştu.

KAPIMIZ AÇIK

Karasuspor Başkanı Hasan Özkan, “Karasuspor’u seven, bu takıma gönül veren herkese kapılarımız açık. Bu kulüp için kim bir adım atmışsa Allah ondan razı olsun. Kimseye vefasızlık etmeyiz. Kimsenin de bu kulübe küsmeye hakkı yok. Hepimiz Karasuspor’un başarısını ümit ediyoruz. Hedefi bir olan insanların kulübe küsme şansı yok. Herkesi kulübümüze üye olmaya, takıma sahip çıkmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Ramazan Marmara’nın haberi