Haziran ayı başında kongresi yapılan ve Başkanlık görevine Yunus Şentürk getirilen Karasuspor’da pazartesi günü istifa şoku yaşandı. Karasuspor tarafından kullanılan sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, yeni yönetimin Karasuspor’un zor zamanlarında elini taşın altına koyan isimlerden oluştuğu, ancak bu yaklaşımın kamuoyu tarafından yanlış yorumlandığı sözleri yer aldı. İfadede Karasuspor’da, BAL öncesi yaşanan maddi ve manevi krizin önlenmesinin amaçlandığı dile getirildi. Haksız eleştirilerin hedefinde yer alındığı ifade edilen paylaşımda, eleştirinin ötesinde iftiralara maruz kalındığı belirtildi. Açıklamada, Başkan Yunus Şentürk, Asbaşkan Tuncay Şeker ve yönetiminin görevden ayrıldığı söylendi. Kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda ise kulüp başkanlığına Hasan Özkan’ın getirildiği açıklandı.

DAVETİMİZİ KABUL ETMEDİLER

Pazartesi günü Karasuspor sosyal medya sayfasında yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kamuoyuna açıklama. Yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantımızda birçok kişinin aday olup daha sonra vazgeçmeleri ve bir başkan adayı olmayışından dolayı Karasuspor'un yine bir BAL öncesi yaşanan maddi ve manevi krizin yeniden yaşanılmaması için ricada bulunduğumuz kısa süre önce başkan olan Yunus Şentürk ve yönetimi olarak son dönemlerde kamuoyunda konuşulan, eleştirilen, iftira atılacak boyutta olan açıklamalar ve paylaşımlar bizi derinden üzmüştür. Teşekkür etmek istediğimiz kişiler davetimizi kabul etmemişlerdir.

DESTEK SÖZÜ

‘Bu bütçelere biz de takım yaparız’ diyenler olup bu zorlu süreçte bu maliyetleri küçümsemişlerdir ve eleştirmişlerdir. Bu işi yapmak isteyen gelecek başkan ve yönetimine maddi ve manevi destek sözümüz de burada dursun. Bize destek sözü veren 42 yönetici arkadaşımızdan da özrümüzü ve affımızı dileriz. Amacımız ve gayemiz Karasuspor ile dertlenen insanları bir araya getirmekti ve aslında da başarıyorduk ve hatta başarmıştık. Ama anladık ki bazı arkadaşların menfaati ve düşünceleri Karasuspor'un menfaatlerinin üstünde kalmıştır.

TEŞEKKÜR EDERİZ

Biz yine yeniden oturduğumuz koltuk olan taraftar koltuğuna geçerek pandemide, İzmir depreminde, 10 ilin yaşandığı depremde ve Karan bebeğimizde olduğu gibi birçok projede var olmaya ve Karasuspor'un bir futbol kulübü olmadığını taraftar olarak devam ettireceğiz. Geçen sezon Karasuspor'umuzu bir defter ile alıp şampiyon olsa bile üst lige çıkma cezası bulunurken maddi manevi sıkıntı çekerken, bu zorlu süreçte cezayı kaldırarak kısa sürede kurduğumuz takımı şampiyonluk ile taçlandırdık. Bu şampiyonlukta payı olan değerli yöneticilerimiz, büyük taraftarımız, Karasulu oyuncu grubu ve dışardan gelen oyuncu kadromuza en kalbi duygularımızla teşekkür ederiz.

YAN YANA MÜCADELE

Hepimizin de çok iyi bildiği gibi elde etmiş olduğumuz başarılar birlik ve beraberlik içerisinde yan yana vermiş olduğumuz mücadeleler sonunda kazanılmıştır. Başkan Yunus Şentürk, As Başkan Tuncay Şeker ve yönetim ekibi olarak İstifa etmiş bulunmaktayız bu kararın kulübümüze ve camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Kulüp evrakları kulüp müdürlüğündedir. Talipli olan başkan adayları kongre kararı alıp gerekli işlemleri yapabilir. Unutulmamalıdır ki; kişiler gelir geçer aslolan Karasuspor'dur. Kamuoyuna saygılarımızla” ifadelerine yer verildi.

Ramazan Marmara’nın haberi