-

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Karasu’nun Kurumeşe Mahallesi’nde asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Cuma günü gerçekleşen ziyarette Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı Başkanı Hasan Yavuzyiğit ve bazı muhtarlar ile daire amirleri de hazır bulundu. Yüce, 2019 yılında yapılan ve 2020 yılında yapımı süren çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

“Karasu, Sakarya’mızın dışarıya açılan en önemli kapılarından biri” diyerek sözlerine başlayan Başkan Yüce, “Şehrimizin sahip olduğu pek çok güzellik Karasu’da bulunuyor. Sezon içerisinde çok sayıda turisti Karasu’da ağırlıyoruz. Bu nedenle Karasu’ya gece gündüz hizmet etmeyi de kendimize görev biliyoruz” ifadelerini kullandı.

22 BUÇUK MİLYON YATIRIM

“Göreve geldiğimiz gün olan 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle, yaklaşık 19 aydır Sakarya’mız için aralıksız çalışıyoruz. Karasu’da da bu 19 ay içerisinde yol bakım çalışmaları için toplam 22 milyon 459 bin lira yatırım yaptık” diye belirten Ekrem Yüce, 2019 ve 2020 yılını kapsayan çalışmaları şöyle özetledi:

“2019 yılında ilçe merkezinde Sosyal Gelişim Merkezi, Ulubatlı Caddesi, 620.Sokak, Kazım Karabekir Caddesi, Mevlana Caddesi ve çok sayıda sokak ile Üçoluk, Çatalövez, Yuvalıdere, Tepetarla mahallelerinde asfalt ve altyapı çalışması gerçekleştirildi”

V KANALI YAPILDI

“2020 yılı içerisinde ise ilçe merkezinde 616.sokak, 617.sokak, 193.sokak, Meslek Lisesi çevresi, sahil sokak, Huzur Caddesi, Lozan Caddesi, Şehit Atıf Ödül Caddesi, üniversite caddesi, Emre Sokak ile Yuvalıdere, Yenidoğan, Kurudere, Tepetarla, İhsaniye, Camitepe, Ortaköy, Ardıçbeli ve en son da Kurumeşe mahallelerinde asfaltlama ve alt yapı çalışmalarını tamamladık”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Toplamda ise Karasu’da 90 kilometreye tekabül eden 102 bin ton asfalt ile 8 bin 170 metre beton V kanal yapıldı. Ortaköy ve Konacık mahallelerinde toplam 520 metre küp taş duvar, 31 bin metre küp iyileştirme ve dolgu çalışması yapıldı. İlçe merkezi, Adatepe ve Konacık mahallelerinde toplamda 13 bin 200 metre drenaj kanalı temizliği gerçekleştirildi” diye konuştu.

GÜNLÜK 300 TON

“Ayrıca, şehrimizde oluşan atıkları, entegre bir şekilde atık üretim sistemine dahil ederek vahşi depolamanın önüne geçiyoruz. Karasu, Kocaali, Akyazı, Karapürçek ve Hendek ilçelerinde katı atık aktarma istasyonlarında hizmetlerimiz devam ediyor. Aktarma istasyonlarımızda günlük ortalama 300 ton atık, depolama tesislerine gönderiliyor” şeklinde sözlerini sürdüren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Sahillerimiz için ise Mavi Bayrak kriterlerini yerine getirerek, sahillerimizi güvenli ve sağlıklı kumsallara dönüştürdük. Mavi Bayraklı Karasu Sahilpark ve 32 Evler plajlarında cankurtaran kuleleri, ilkyardım merkezi ve engelli vatandaş kullanım alanları yaptık, bakım ve onarımlarını gerçekleştirdik.

Şehrin genelinde içme suyunun kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Karasulu vatandaşlarımızın, güvenle su tüketebilmeleri için şehrimizin içme suyu alt yapısını yeniliyoruz. Bu kapsamda 1 Nisan 2019 tarihinden bugüne kadar tüm ilçelerimizde toplam 21 bin 581 metrelik şebeke yenileme çalışması yaptık. Projenin toplam maliyeti ise 17 milyon 750 bin liradır. Karasu’da ise ömrünü tamamlamış ve sağlığa zararlı olan asbest borularını değiştiriyoruz. Modern üç su deposu, 300 kilometrelik şebeke ve isale hatlarıyla Karasu merkez mahallelerinin içme suyu ihtiyacını 2050 nüfusu olan 110 bin kişinin ihtiyacını karşılayabilecek hale getiriyoruz.

ZENGİN, TEŞEKKÜR ETTİ

Melen Botanik Vadisi kapsamında bölgemize aromatik bitkilerle güzellik katıyor, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla sosyal yaşantıya katkı sunuyoruz. Arı ve arı ürünleri üretiminde dünya standartlarına çıkmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında 70 bin metre uzunluğunda olması planlanan yürüyüş parkuru ve bisiklet yolunun 15 bin metresi yapıldı. 19 aylık süre boyunca yaptığımız çalışmaların Karasu’ya hayırlı olmasını diliyorum. Karasu ve tüm ilçelerimiz için çalışmalarımız devam edecek”

Mahalledeki çalışmalar hakkında konuşma yapan Kurumeşe Mahallesi Muhtarı Kemalettin Zengin ise, “Büyükşehir Belediyesi tarafından 2000 metre yolumuza asfalt yapıldı. Mahallemizdeki çalışmalar Çarbamba başladı, Cuma günü tamamlandı. Karasu Belediyesi de dün burada yama işlerindeydi. Çalışmalarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, daire amirleri ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.