-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Salı günü gerçekleştirdiği Sakarya programı dahilinde Ramada Otel’de kanaat önderleriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Programda her ilçeden katılımcıların sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Karasu’ya yönelik sorulara da titizlikle yanıt verdi.

BALIKÇI BARINAĞI ve MAZOT GİDERLERİ

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, Kılıçdaroğlu’na balıkçıların sorunlarına yönelik sorular sordu. Karasu’da balıkçı barınağı sorununa değinen Bıçakcı, ayrıca balıkçıların mazot giderlerinden şikayetçi olduğuna da vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin balıkçı illerinin sorunlarının ele alınması için CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, iki yıldan fazladır kıyı ilçelerini geziyor. Bu kapsamda Karasu’ya da gelmişti. 2021 yılı Temmuz ayında Sakaryalı balıkçıların da sorunlarını not aldı” dedi.

“İl il balıkçı sorunlarını dosya halinde bize sunuldu” diyen Kılıçdaroğlu, “İktidara geldiğimizde tüm sorunlara eğileceğiz. Çiftçiye ve balıkçıya ucuz mazot imkanı sunacağız. Karasu’daki balıkçıların sorunu, çözülmeyecek sorun değil” diye konuştu.

SANAYİ İMARI KALDIRILDI

S.S. Sahilyolu Karasu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Çatalbaş da sanayi sitesinin imarının kaldırıldığını ve yerine AVM yapılması planlandığını belirterek sanayi esnafının da bu konuya dair beklentilerini Kılıçdaroğlu’na aktardı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Esnafın yeri, esnafa verilmeli. Esnafa sormadan karar alınması doğru değil. Konuyla alakalı olarak milletvekilimiz Engin Özkoç, bilgilendirilerek konunun takipçisi ve destekçisi olacaktır” diye konuştu.

ALAKA, BEKLENTİNİN ÜZERİNDE

CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin son derece verimli geçtiğini belirtti. Süt, “Sakarya halkının ilgisi, beklentimizden fazlaydı. Çark Caddesi’nde yürüyemediğimiz anlar oldu. Kalabalık, spor salonuna sığmadı” dedi.

Kanaat önderleri toplantısında Millet İttifakı’nın adayının iktidara gelmesiyle kısa, orta ve uzun vadede yapılacakların da anlatıldığını belirten Aykut Süt, “2023’te Millet İttifakı’nın iktidarıyla sonuçlanacak bir seçim göreceğiz. Halk, tercihini yaptı” ifadelerini kullandı.