-

KOCAALİ'DEN KARASU'YA KADAR YÜZDÜ, SEKİZ SAAT SONRA KURTARILDI (izle):

...

Olay Karasu’nun Küçük Karasu Mahallesi Kumsal Tatil Sitesi önünde meydana geldi. Saat 22:45 sıralarında denizden bir kişinin imdat çığlıklarını duyan vatandaşlar, durumu 112 sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi cankurtaran ekipleri, SAGET-31 Sahil Güvenlik dalış timi ekipleri, jandarma ekipleri ile 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Cankurtaranlar jetski ile şahsı ararken, güvenlik güçleri de karadan arama çalışmalarını yürüttü.

Karadeniz’de yüzmekte olan şahsın sesini duyan cankurtaran ekipleri Erol T. (45) isimli şahsı kıyıdan iki kilometre açıkta bularak kurtardı. Şahsın saat 15:00 sıralarında Kocaali ilçesinin Kale mevkiinden denize girdiği ve yaklaşık 8 saattir suda olduğu, güneş çarpması sonucu yönünü kaybettiği öğrenildi.

Görgü tanıklarından Betül Arslanpay, “Sahile doğru yürüyüşe çıkmıştım. Denizden ‘imdat, kurtarın beni’ diye birinin bağırdığını duyduk. Sesi bir sağdan bir soldan yankılanıyordu. Elimde de ışık vardı. Işığı tuttuk ama göremedik ve yerini tespit edemedik. 30 dakika sonra da jetski ile sudan çıkarttılar” dedi

23:30 sıralarında cankurtaran ekiplerince Küçük Karasu Mahallesi mevkiinde denizden çıkartılan Erol T, 112 sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekiplerinin ilk kontrolü sonucu Erol T’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.