-

Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (SEDAŞ) Kocaali’de çalışmalarını sürdürüyor. 50 milyonu aşan bedelle kırsal mahallelerde ve ilçe merkezinde enerji nakil hatları, trafo merkezleri, trafolar ve yeni enerji hatları ile Karadeniz Sahil Yolu’nun Kocaali şehir geçişini kapsayan 10 kilometrelik hattın, aydınlatılması için çalışmalar devam ediyor.

SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞTU

Kocaali’de uzun yıllar sorun haline gelmiş enerji problemlerinin çözülmeye başladığını ifade eden Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, “Özellikle yaz aylarında nüfusun ve talebin artmasından kaynaklanan enerji yetersizliği, trafo merkezleri ve enerji nakil hatlarının eski olmasından dolayı sık sık şikayetler geliyordu. Yaptığımız girişimler ve çalışmalar sonucunda SEDAŞ, 2022 yılının ikinci çeyreğinden itibaren çalışmalarını hızlandırarak ilçemizin elektrik ve aydınlatma sorununu gidermiş olacak” dedi.

HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Çalışmalar tamamlandığında, ilçemizin enerji kaynaklı sorunların çözüme büyük ölçüde kavuşmuş olacak. Bu vesileyle, konuya sahip çıkan ve destek veren başta Sakarya Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’a, AK Parti Sakarya milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanımız Yunus Tever’e, SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz’a, SEDAŞ Dağıtım Operasyonları Direktörü Burhan Ak’a, SEDAŞ saha ekiplerine, konunun ısrarlı takipçisi olan hizmetlerin bir an önce hemşehrilerimize ulaşması için hassasiyet gösteren mahalle muhtarlarımıza şahsım ve ilçemiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.