Korku Seansı veya İngilizce adıyla The Conjuring, James Wan'ın yönetmenliğini yaptığı, Chad ve Carey Hayes'in yazdığı 2013 yılında gösterime giren Amerikan doğaüstü korku filmi. Film Korku Seansı serisinin ilk filmidir.

Filmin hem korku filmi olması hem de doğaüstü güçler barındırması ön yargıyla yaklaşmanıza neden olurken içinde barındırdığı göstergelerle bambaşka bir anlama bürünmüş. Filmin başında bize verilen mesaj bu hikâyenin gerçek bir olaydan alındığıdır. Bu mesaj film boyunca aklınızın bir köşesinde dururken, korkmadığınız şeylerden bir anda tedirgin olmanıza neden oluyor. Belki de bu mesaj olmasaydı bu kadar tedirgin de olmayacaktık.

Neyse filmin ilerleyen dakikalarında kocaman bir ailenin yeni bir eve taşındığını görüyoruz. Taşındıkları ev baya eski ve ormanın içinde tek başına. Buraya kadar klişeler bizleri takip ediyor. Aile yeni evlerine tek tek taşınmaya devam ederken ailenin köpekleri eve girmeyi reddediyor. Burada köpeğin eve girmemesi, köpeklerin yüksek algı gücüne işaret atıfta bulunmuş. Köpek hiçbir zaman eve girmez. Zaten filmin ilerleyen dakikalarında bilinmeyen bir nedenden ötürü köpeğin öldüğünü görüyoruz.

Köpeğin bilinmeyen bir nedenden ölmesi gibi ailede de bilinmeyen ve gözle görülmeyen şeyler olmaya başlar. Ailenin en küçük kızlarının evin yanında ki ağacın orda bulduğu aynalı müzikli kutuyu eve getirmesi ile işler çığırından çıkar.

Nihayetinde anne dayanamaz ve paranormal işlerle uğraşan bir çiften yardım istemek durumunda kalır. Bu çift eve geldiklerinde ailenin korktuğundan daha da kötü bir şeyin evde olduğuna karar verirler.

Filmin bundan sonrası izlemek isteyenler için saklı kalsın.

Gelelim filmde ki göstergelere. Film diğer korku filmlerinden farklı olarak kurtuluşu Hristiyanlık öğretilerine bağlar. Anne paronormal olaylarla uğraşan çifti bulup yardım istediğinde çiftin ilk sorusu çocukların vaftiz edilip edilmediğine dair bir soru olur. Ailenin buna cevabı hayırdır. Çocuklar vaftiz edilmemiştir. Ailenin babası ilave eder, "biz kiliseye de gitmeyiz" diye. Bunun üzerine derhal vaftiz edilmeleri için uyarılırlar. Bir anlamda düşünüldüğünde böyle bir olayın başlarına gelmesini Hristiyanlıktan uzaklaştıkları için başlarına geldiğinin düşünülmesi istenir. Fakat gerçek böyle mi?