Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Köyüme Dokunma Platformu üyelerini makamında ağırladı. Platform Başkanı Mecdi Cengiz önderliğinde yapılan ziyarette Karasu, Kocaali ve Kaynarca’yı temsilen Karasu Mahallesi sakini Platform Üyesi Burhan Koç da yer aldı.

DESTEĞE HAZIRIZ

Sakarya köylerinin, kırsal mahalle sorunlarının ayrıntılı olarak görüşüldüğü ziyarette, Platform Başkanı Mecdi Cengiz, Sakarya’da tek bir köyün olmayışına dikkat çekti. Cengiz, “Tarım bölgesi olan Sakarya’mız için bu durum kabul edilebilir bir durum değil. Yasanın çıkışının ardından geçen zaman ise Sakarya için boşa geçiyor” vurgusunu yaptı. Muhtar Dernek Başkanları’na ve Muhtarlar Federasyonu’na da çağrıda bulunan Cengiz, “Bu süreçte acil bir toplantı yapılarak durum değerlendirilmeli ve buna göre çalışma yürütülmeli. Biz platform olarak muhtar arkadaşlarımıza her türlü desteğe hazırız” dedi.

SUNUM VE BİLGİLENDİRME

Kuzey bölgesini temsilen ziyarette yer alan Platform Üyesi Burhan Koç, “Başkanımız Ekrem Yüce, kırsaldaki sorunları sürekli takip ettiğini bu konu üzerinde görüşmeler yaptığını ve platform çalışmalarını da önemsediklerini söyledi. Başkanımız topraksız vatan olmayacağını, her daim üreteceklerini, nasırlı ellerin, üreten insanların da her daim yanında olacaklarını bizlere aktardı” dedi. Koç, “Platform olarak yaptığımız sunum ve bilgilendirme dosyalarından Başkanımız Yüce memnun kaldı. Konunun takipçisi olacağına inancımız tam” sözlerini kullandı. Başkan Yüce ise, platform çalışmalarını yakından takip ettiğini, yakın zamanda Belediye Başkanları ile yapılan bir toplantı ile muhtarların dilekçe vermelerini ve verilen dilekçelerin gereğinin yapılarak Büyükşehir’e göndermeleri kararı aldıklarını söyledi.