1990 yılından bu yana Karasu’da faaliyet gösteren ve 5 uzman kadrosu ile hizmet veren Hasan Emanet Sigorta Sahibi Hasan Emanet, DASK konusunda uyarıda bulundu. Ülkemizin bir deprem bölgesi olduğunu ve herkesin bu konuda hassas davranması gerektiğini söyleyen Emanet, “Deprem olmaz o yüzden ben evin bilgilerini küçülterek vereyim mantığı yarın size daha pahalıya gelebilir. Bu yüzden DASK yaptırırken evin tüm yapısı eksiksiz olarak sigortacıya bildirilmeli” dedi.

EKSİKSİZ BİLGİ VERİLMELİ

DASK yaparken karşılaştıkları durumları da söyleyen Emanet, “110 -120 metrekarelik bir daire sigortası daha ucuz olsun diye 50-60 metrekare olarak bizlere beyan ediliyor. Ya da deprem sigortalarında önemli olan binanın yaşı ve kat sayısı yanlış söyleniyor. Fakat bu durum olası bir depremde tazminat kayıplarına sebep oluyor. O yüzden biz vatandaşlarımıza kime yaptırırsa yaptırsın metrekaresini tam olarak belediyeden öğrenip ona göre sigorta yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Kahramanmaraş depreminde bunu gördük. Poliçelerin yüzde 80’i eksik çıktı” uyarısında bulundu.

20 FİRMAYLA ÇALIŞIYORUZ

Özellikle kasko poliçelerinde bazı acentelerin klozları çaldığını da söyleyen Emanet, “Biz bunu Karasu’da yaşadık. Biz aynı firmadan 8 bin lira teminat verirken bir başka arkadaşımız 6 bin liraya müşteriye poliçe kesmiş. Bu kişiden poliçeyi istedik ve klozları karşılaştırdığımızda birçok şeyin çalındığını gördük. Böylelikle maliyette düşürülmüş. Vatandaşın bunlara dikkat etmesi gerekir” diye konuştu. Yaklaşık 20 firma ile çalıştıklarını söyleyen Hasan Emanet, kaza, sağlık, seyahat, tarsim, yabancı sağlık sigortası ve tamamlayıcı sigorta, hayvan, öğrenci seyahat sigortaları alanlarında da hizmet verdiklerini söyledi.

KURUMSALLAŞMA YOLUNDAYIZ

Kurumsallaşma yolunda ilerlediklerini söyleyen Hasan Emanet, “Fabrika, sanayi ağırlıklı sigortalara önem vereceğiz. Trafik sigortalarında belli bir noktaya geldik. Yıllık 16-17 bin civarında bir müşterimiz oldu. İlçemiz sanayi sektöründe artık ivme kazandı. Sanayi fabrikası olsun, liman olsun daha farklı alanlarda teklifler vereceğiz inşallah” dedi. Müşterilerinin her şartta yanlarında olduklarını söyleyen Emanet, “Sadece sigorta değil, sigortaya bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı anlaşmalı olduğumuz avukatlık büroları da var” dedi. Emanet, “Sigorta yaptırmak isteyen herkes bizlere danışabilir, bilgi alabilir. Kapımız herkese her daim açık” ifadelerini kullandı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi