Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atıl durumda bulunan lojmanı Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) için tahsis edildi. Karasu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Erşen, “Lojman için başvuruda bulunduk ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Valiliğimiz konuyla ilgili çalışmaları başlattı. Akabinde ise Bakanlığımızın ve Karasu Kaymakamlığımızın desteği ile bu yatırımımızı Karasu’ya kazandırdık” ifadelerini kullandı.

KARASU’DA BİR İLK DAHA

Daha öncede İhsaniye Mahallesi’nde güzel bir geri dönüşüme imza attıklarını ve kullanılmayan bir okulu özel eğitim okuluna çevirdiklerini söyleyen Erşen, “Kamu kaynaklarının verimli kullanılması için yeni binalar elbette yapıyoruz. Bunun yanı sırada kullanmadığımız binalarımızı da eğitim ve öğretime kazandırıyoruz. Bu binamızda onlardan biri” dedi. Erşen, “Burası bittiğinde Karasu’ya has, kuzeye hizmet edecek çok güzel bir merkez olacak. Karasu’da ilk defa açılacak olan kurumlardan bir tanesi eğitim ağımızın genişlemesini sağlayacak” açıklamasında bulundu.

SERDİVAN’A GİDİLMEYECEK

RAM’ın Sakarya’da sadece Serdivan ve Erenler’de olduğunu söyleyen Şube Müdürü Özcan Erşen, “Buradaki öğrencilerimiz Serdivan’a gidip oradaki tanılamalara katılıyordu. Eylül ayından itibaren ise artık Serdivan’a gitmelerine gerek kalmayacak. Sadece Karasu’ya değil, Kocaali, Kaynarca ve Ferizli’ye de hitap edecek bir yer olacak. Bu yüzden özellikle burayı seçtik. Hem merkezi hem de terminale yakın bir bölge. RAM bittiğinde hem eğitim olarak cazibe merkezi olmamızı sağlayacak hem de Karasu’ya güzel bir kurum kazandırılmış olacak” dedi.

EYLÜL’E YETİŞMESİ PLANLANIYOR

Şube Müdürü Özcan Erşen, “Uzman öğretmenler tarafından öğrencilerle bire bir görüşülerek değerlendirme yapılacak ve tanı konularak öğrencinin okuduğu okul bilgilendirilecek. Konulan tanı raporuyla birlikte öğrenciler kendi okullarında bireysel eğitim planları oluşturularak eğitimlerine devam edecek” dedi. Erşen, “Rehberlik Araştırma Merkezi’nde eğitsel, tanılama, rehberlik, test, idare ve veli bekleme odaları olacak. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Nisan ayı içerisinde perde duvar çalışması bitecek, akabinde ise çatı imalatı, yer, yüzey, kapı, pencere imalatı da tamamlanacak” diyerek RAM’ın 2023-2024 eğitim-öğretim yılına yetişeceğinin bilgisini de paylaştı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi