-

LUNAPARK ve SOSYETE PAZARI KALDIRILIYOR:

...

Karasu Kaymakamlığı tarafından alınan tahliye kararıyla lunaparkın söküm işlemleri başladı. Yaklaşık 30 yıldır Karasu halkı ve turistlerin eğlenme mekanı olan lunapark içerisindeki oyun alanları, zabıta gözetimindeki Karasu Belediyesi ekipleri tarafından bulunduğu yerden kaldırılarak yeddi emin deposuna teslim edildi. Aynı zamanda lunaparkın çevresindeki sosyete pazarı ve işletmeler de yıkılıyor. Ekiplerin çalışmaları sırasında çevik kuvvet, polis ekipleri ve bekçiler de geniş güvenlik önlemi aldı.

Lunaparkın tahlisi ile ilgili iki davanın olduğunu belirten Akcan Lunapark İşletme Sahibi Melih Fırat Kavaklı, “Bunlardan biri, Karasu Belediyesi’nin işlemine ilişkin. Belediyenin tahliye kararı iptal oldu. İkinci dava da Karasu Kaymakamlığı’nın işlemine ilişkin. Kaymakamlığın işlemine ilişkin yürütmeyi durdurma istedik. Yürütmeyi durdurma kararımız reddedildi” dedi.

Davanın hala devam ettiğini vurgulayan Melih Fırat Kavaklı, “Neticelenmiş ‘tahliye kararı kesindir, onaylanmış, hukuka uygundur’ diye bir karar yok. Sadece, şu anda yürütmeyi durdurma kararı olmadığı için bu devam ediyor. Karar yarın çıksa ve bu tahliye işlemi iptal olsa buranın tazmin sorumluluğu belediyede” şeklinde konuştu.

Karasu sahili Plaj Caddesi üzerinde uzun yıllardır hizmet veren lunaparkın yeni yeri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Yaz mevsiminde özellikle bayanların uğrak yeri olan Sosyete Pazarı’nın da nereye kurulacağı belli değil.