9 Temmuz Pazar günü Karasu sahili adeta yazlıkçıların ve günübirlikçilerin akınına uğrarken, plajdaki doluluk ve insan manzaraları, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmadı. Hava sıcaklığının 30 dereceye kadar yaklaşmasıyla birlikte tatilciler, Pazar günü denizin ve kumun tadını çıkarttı.

 

Karasu plajında sıcaktan bunalan tatilciler plajı neredeyse tamamen doldurdu. Hafta sonunu iyi değerlendiren tatilciler, sıcak havayı fırsat bilerek sahillere akın etti. Sakarya’nın tek Mavi Bayraklı plajına gelmekten mutluluk duyduklarını belirten tatilciler, denizin tadını çıkarırken kimi tatilciler ise kendini kumlara gömmeyi tercih etti. Karasu sahil şeridi boyunca neredeyse şemsiye dikilecek yer kalmazken, ücretli plajlarda da kiralık boş şezlong kalmadığı görüldü.

 

Karasu’da yaz mevsiminde nüfusun arttığını belirten Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Dünyanın en güzel sahiline sahip olan ve ender rastlanan sarı taneli kumu bulunan sahillerinden biri olan Karasu sahili, mavinin ve yeşilin buluştuğu doğasıyla başta İstanbul ve Ankaralıların ilk tercihleri arasında yer alıyor” dedi.

 

Karasu’yu tercih eden tatilcilerin güvenliği için Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulmuş cankurtaran ekipleri, tatilcilerin can güvenliği için gün boyunca titizlikle çalıştıklarını belirten Başkan İspiroğlu, “Her türlü sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan Karasu sahilinde aldığımız güvenlik önlemleri de halkımızı rahatlatıyor ve huzurlu bir tatil geçirmeleri için büyük çaba sarfediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet Karakaş