-

Karasu Resuller Mahallesi sakinleri, görülmemiş bir dayanışmaya imza attı. Vatandaşlar, mahalle sınırları içerisinde bulunan üç adet mezarlığın çevre duvarlarını, aralarında topladıkları 250 bin lira ile kendi imkanlarıyla yaptı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü’nden beklentilerini alamadıklarını bu nedeniyle kendi imkanlarıyla ihtiyaçlarına çözüm bulduklarını belirten Resuller Mahallesi Muhtarı Yusuf Sağır, “Mahalle sakinlerimiz ile aramızda topladığımız 250 bin lirayla üç mezarlığımızın duvarını yaptırdık. Ustalık bizden, işçilik bizden, malzeme bizden” diyerek görülmemiş bir imeceye imza attıklarını kanıtladı.

Vatandaşın birlik olunca, neleri başarabileceğini ortaya koyduklarını ifade eden Muhtar Sağır, mahalle sınırları içerisinde olan Merkez Mezarlığı, Tepeüstü Mezarlığı ve Resul Paşa Mezarlığı’nda toplam 550 metre avla duvar inşa ettiklerini fakat mezarlık kapısı eksiklerinin kaldığını da sözlerine ekledi. Sağır, hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerine de vurgu yaptı.

RESULLER MAJALLESİ'NDE 250 BİN LİRALIK İMECE (izle):