Manavpınarı Mahalle Muhtarı Ali Çakmak’ın davetlisi olarak Perşembe günü Manavpınarı sakinleriyle bir araya gelen Kaymakam Aziz Mercan, istek ve şikayetlere kulak verdi. Ziyarete İlçe Jandarma Komutanı Mesut Göl, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yutkun Cabak, Muhtarlar Derneği Başkanı Türker Tetik ve çevre mahalle muhtarları katıldı. Ziyaret sırasında “Gördüğümüz kadarıyla Manavpınarı mahallemizde temel kamu hizmetleri anlamında bir sıkıntı görülmüyor. Vatandaşımız, haklı olarak her zaman daha iyi hizmet bekler. Görevimiz de bunları sağlamaktır” diyen Mercan, “Devlet birimlerimiz, mahallelerimizi bulundukları yerden takip ediyor. Muhtarlarımız, bu konuda en büyük yardımcılarımız. Kendileri mahallelerinin sorunları bize getiriyor. Biz de gereken çalışmaları, öncelik sırasına göre yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

İlk sorun elektrik

 

Elektrik konusunda gelen şikayetler üzerine Kaymakam Aziz Mercan, “Mahallelerin en büyük sorununun elektrik sorunu olduğunun sık sık kesinti yaşandığını ve trafoların yetmediğinin bilincindeyiz. SEDAŞ yetkililerinin, talepleri hızlıca karşılayamadıkları muhakkak. Kendilerinin samimiyetle çalıştığına da inanıyoruz. Sorunlara çözüm bulacaklarını bekliyoruz” dedi. Ayrıca mahalle sakinlerinin, Manavpınarı ile Tuzla mahallelerini birbirine bağlayan 3 kilometrelik yolun yapılmasını dile getirmelerinin ardından Kaymakam Mercan, “Büyükşehir Belediyesi, öncelikli olarak ana yollarda, caddelerde ve grup yollarında çalışmalarını gerçekleştiriyor. Mahalle yollarından sonra mahalle bağlantı yollarının da yapılacağına inanıyoruz. Önceden Köylere Hizmet Götürme Birliği ile bu konuya biz bakıyorduk. Artık hizmet, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor” dedi.

 

 

Halkın yakınındayız

 

Çevre mahallelerde yaşanan fındık hırsızlığı başta olmak üzere çeşitli suçlara karşı önlem alınmasını isteyen mahalle sakinlerine, konuyla alakalı olarak İlçe Jandarma Komutanı Mesut Göl yanıt verdi. “Mahalle giriş ve çıkışlarına yerleştirilen güvenlik kameraları, bu konuda önemli ölçüde caydırıcılık görevi görüyor” diyen Göl, “Manavpınarı da bu kameralara donatılan mahallelerimizden biri. Bu sistem sayesinde elde edilen görüntüler, hukuka büyük yardımcı oluyor. Her mahallenin kritik noktalarında bu sistemin olması fayda sağlar. Geceleri jandarma ekiplerimiz, çevre mahallelerde devriye geziyor. Biz, güvenlik güçleri olarak halkımızın her zaman en yakınında olmaya gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Magandalığa izin yok

 

Özellikle çevre mahallelerde düğün ve kutlama sırasında sıkça silah atıldığına vurgu yapan mahalle sakinleri, kendilerinin bu konuda engel olmaya çalıştıklarını fakat yeterli olmadığını belirtti. Kaymakam Aziz Mercan, konuyla ilgili ciddi ve hassas bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. “Ateşli silah kullanımı eşliğine yapılan kutlamalarda hayatını kaybeden ya da sakat kalan çok sayıda insanımız var. Silah, bir kutlama aracı değildi. Bu alışkanlığı, her birey artık bırakmalı ve silah kullanmaktan vazgeçmelidir” dedi. Bu konuda yapılan ihbarlara anında yanıt verdiklerini de sözlerine ekleyen Mercan, “Her düğünün başına jandarma ya da polis göndermemiz doğru da olmaz yakışık da almaz. Her birey, her mahalle sakini, birbirinin jandarması ve polisi olabilir. Başta muhtarlarımız halka uyarıda bulunabilir. İhbar yapılığında, güvenlik güçlerimiz zaten gereğini yapıyor” dedi.

 

Okulu ziyaret ettiler

 

Mahalle kahvesinde gerçekleştirilen sohbet sonrası, Kaymakam Aziz Mercan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Manavpınarı İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Kürşat Kılıçarslan ve okul idarecileri tarafından karşılanan Mercan ve Turhan, ilk olarak idarecilerle görüştü. Ardından 7.sınıf şubesine girerek öğrencilerle uzun uzun sohbet eden Mercan ve Turhan, öğrencilerin herhangi bir iste veya şikayetlerinin olup olmadığını da sormayı ihmal etmedi. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından Mercan ve Turhan, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde kurs gören bayan kursiyerleri de ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Kursiyerlerle edilen sohbet sonrası Manavpınarı ziyareti sona erdi.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Nevtan Angün