Salı günü Karasu Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. oturumu 15 madde ile gerçekleştirildi. Maddelerin oylanmasının ardından soru önergelerine geçildi. CHP’li meclis üyelerinin verdiği iki soru önergesinden biri Karasu Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Partili Meclis Üyesi İsmail Karakaş ile CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Genç arasında ikili tartışmaya neden oldu.

RAHATSIZ EDEN CEZA BEDELİ

CHP’li meclis üyelerinin verdiği soru önergesinde; “Seramiko Cafe İşletme sahibi İbrahim Bayraktar’a tebliğ edilen ecrimisil ihbarnamesinin gerekçesinin ve kamu vicdanını rahatsız eden bir ceza bedeli olan, 285 bin 947 lira 22 TL bedelinin nasıl belirlendiğinin açıklamasını ve uyuşmazlığın meclis gündemine alınarak 5393 sayılı kanunun 18 maddesi 1 fıkrası gereğince tartışılarak ecrimisil bedelinin iptali hususuna sunulmasını talep ederiz” ifadeleri yer aldı.

BUNU YADIRGIYORUM

Karasu Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Partili Meclis Üyesi İsmail Karakaş, CHP’nin verdiği soru önergesi karşısında, “Keşke bu hassasiyeti, vatandaşın kullanması gereken bir alanı birisi işgal ederken verseydiniz de biz de o şekilde bir hamle yapsaydık. Şimdi kamu alanını işgal eden vatandaşa belediye müdahale ediyor ve siz de bunu siyasetçi olarak savunuyorsunuz. Ben bunu yadırgıyorum” dedi.

BUNUN ADI SİYASET Mİ?

Karakaş’ın sözleri üzerine CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Genç, “Bizim bunu savunduğumuzu nereden çıkardınız. Biz bilgi istedik. İstediğimiz bilgiyi de aldık. Biz bilgi isteyemez miyiz? İş burada siyaset değil. En ufak bir isteğimizi, sorunumuzu biz buraya getiremeyecek miyiz? Bunun adı siyaset mi oluyor” vurgusunu yaptı.   

Güler Çınasoğlu’nun haberi