Karasu Belediyesi Ocak ayı olağan toplantısı Salı günü gerçekleştirildi. Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, 7 sorudan oluşan bir yazılı soru önergesi sundu. Çatalbaş, davalar, krediler, arsa satışı ve borçları konu alan 7 soruya yanıt istedi. Mehmet Çatalbaş, sunduğu soru önergesinde şu konulara yanıt istedi:

“2019 yılından bugüne kadar;

1) Karasu Belediyesi olarak şu ana kadar kaç kişiyle mahkemelik oldunuz? (Özel, tüzel) kişilere açılan davaların sonuçları ne oldu? Şu anda hangi aşamada? Kaç dava lehimize, kaç dava aleyhimize sonuçlandı?

2) Birinci maddede ifade edilen dava süreçleri için ne kadar mahkeme masrafı ödendi? Açılan davalar belediyenin kadrolu avukatıyla mı? Ya da sözleşmeli vb. avukatlarla mı takip edildi? Dışarıdan avukatlık hizmeti alındı mı? Alındı ise belediyemize maliyeti ne oldu? Kaybedilen davalar için belediyemiz kasasından ne kadar masraf ve karşı vekalet ücreti çıktı?

3) 2019 seçimlerinde 46 milyonluk ihale için sokakta ve propaganda dönemlerinde ifade hususlarla ilgili şu ana kadar ne yaptınız?

- a) Açılan davalarda süreç ne durumda?

- b) Kesinleşmiş bir yargı kararı var mı?

- c) Beraat edenlerle ilgili istinaf başvurusu yapıldı mı?

- d) Bu süreçte dahli olanlara rücu edildi mi? Ya da edilecek mi?

4) iller Bankasında 2015 yılında kullanılan 46 milyon kredinin ne kadar geri ödemesi yapıldı? Şu an itibari ile güncel kredi borcu ne kadardır?

5) 2019’dan bugüne kadar İller Bankası veya diğer bankalardan, ayrıca özel ve tüzel kişiliklerden yeni ne kadar kredi kullanıldı?

6) 2019-2023 döneminde kaç metrekare arsa-tarla satıldı? Tahsil edilen toplam miktar ne kadardır?

7) 2019 öncesi belediye personeline hak ediş maaş alacağı var mıdır? Var ise ne kadardır? 2019 sonrası personele, piyasalara ve kamu kurumlarına süresi geçmiş borç var mıdır? Var ise ayrı ayrı ne kadardır”