-

Mecliste gündem dışı söz alarak İhsaniye Mahallesi’ne yapılması planlanan Millet Bahçesi’ne yönelik açıklamalar yapan Mehmet Çatalbaş, “Bu arazide bazı vatandaşların kesilen ağaçlarla ilgili video ve fotoğraf çektiğini gördük. Bugün iktidar olmanız sebebiyle sorun olmayabilir ama eğer resmi işlem yapılmadıysa ve Orman Müdürlüğü’nün izni yoksa ileride sorun oluşturabilir” diye konuştu.

Bu konuyla bağlantılı olarak Kuzuluk Mahallesi Cennet Tepe mevkiinde yapımı süren mezarlık çalışmasıyla da ilgili konuşan Çatalbaş, “Bu mezarlık alanının yanındaki arazide tarihi mezarların olduğu ilçe basınımızda yer aldı. Bu alanın turizme kazandırılması mümkün olur mu? Ayrıca Cennet Tepe’nin mezarlık olarak değil de Millet Bahçesi olması daha uygun olmaz mı? Buraya bir seyir tepesi yapılabilir. Karasu Belediyesi’ne getirisi olacak sosyal tesis yapılamaz mı?” ifadelerini kullandı.

SEN ÖLÜNCE NEREYE GÖMÜLECEKSİN?

Belediye Başkanı İshak Sarı, Çatalbaş’ın ardından söz aldı ve “Sen ölünce nereye gömülmeyi düşünüyorsun?” şeklinde bir soru sorması dikkat çekti. Sarı, Millet Bahçesi’nin İhsaniye Mahallesi’ne yapılması gerekçesini de şöyle dile getirdi:

“İhsaniye’deki bu arazi 80 dönümden fazla ve tek parça. Karasu’da kimse bilmezken Karasu dışından birileri keşfetmiş. 2019 Mart yerel seçimlerinin ardından birileri gelerek araziyi belediye üzerinden tahsis ederek ihaleyle almayı planladı.

BEDELİN ALTINDA ALMA İSTEĞİ

O zamanki parayla 16 milyon lira gibi bir fiyat belirlemişler. Yatırım yapacaklarını iddia ederek tek parça araziyi almak istediler. Araştırınca amaçlarının bu araziyi, rayiç bedelinin çok altında almak istediklerini ortaya çıkardık.

Bunu bertaraf etmek adına araziyi acilen planladık ve Karasu adına kurtardık. Yoksa arazi, üçüncü kişiler tarafından satın alınmış olacaktı. İhsaniye Mahallesi’ndeki bu araziyi de bu nedenle Millet Bahçesi için planladık, Karasu halkına kazandırdık”

ONU DEFİNEYLE UĞRAŞANLARA SORUN

Cennet Tepe mezarlık alanı çevresinde tarihi mezarlar olup olmadığı konusunda ilginç ifadeler kullanan Başkan Sarı, “Ben define işleriyle uğraşmıyorum. Orada mezar var mı yok mu, define işleriyle uğraşanlara sorun. Ayrıca mezarlık işi Karasu Belediyesi’nin değil, Büyükşehir Belediyesi’nin işi. Bilerek sorduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Arazinin tahsisini Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin alığını da söyleyen İshak Sarı, “Arazi, 30 yıldır başkaları tarafından kullanılırken kimsenin sesi çıkmadı. Şimdi arazi üzerinden herkes proje üretiyor. Karasu’da mezarlıklar doldu, yer yok. Büyükşehir arazi ararken de Karasu Belediyesi’ne sormuyor” dedi.