-

MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara’nın “Koltuklar boş kaldı” dediği basın açıklamasına yanıt veren CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt, “Halkımıza ve ülkemize fayda sağlamadığını çok iyi biliyorsun” diyerek yanıt verdi. Süt, cevabında şu ifadeleri kullandı:

“Hiç şüphesiz, Cumhuriyet tarihimizin en acımasız, en kanlı ve en gerici darbe teşebbüsü 15 Temmuz günü yaşadığımız menfur darbe girişimidir. O gün bir kısmı kışkırtılıp sokağa çıkartılan, bir kısmı emir komuta zinciri nedeniyle istemediği halde katılmak zorunda kalan, bir kısmı da her türlü darbeye içtenlikle karşı koyan gerçek Cumhuriyet ve Demokrasi sevdalısı pek çok insanımız öldü, öldürüldü, yaralandı. Sonsuza denk saygı duyulacak bu duruma diyecek bir söz yok.

DARBEYE ADIM ADIM GİTTİLER

Bununla birlikte, planın baş aktörü, örgütleyeni Fetullah Gülen’e ‘Muhterem Hocamız’, ‘Gel artık bu hasret bitsin’ diyen, ‘Din Uleması’ ünvanını veren, Türkçe Olimpiyatları düzenletip nutuk atan, açtığı Üniversitede övgüler sıralayıp plaket alan, “Beni sokmayan yılan bin yaşasın’ diyen, suikast iddiaları ile kozmik odayı yabancı istihbarat servisine açıp bugün bizler darbeyi önledik diye övünen, 15 Temmuz’u Demokrasi ve Milli Birlik Günü diye yücelten zihniyet sahiplerinin darbeye adım adım gidilen yolun taşlarını döşediklerini unutacak mıyız?

GÖRMEZDEN Mİ GELELİM?

Tevhid-i Tedrisat (Öğretim Birliği) yasası ile sağlanan çağdaş eğitim, hallaç pamuğu gibi atılırken ‘Dinimizi öğretiyoruz’ maskesi altında her türlü yobazlık ve gericilik örgütlenirken, Adalet, eğitim, milli savunma ve diğer tüm bakanlıklara Fethullahçılar ustaca sızdırılırken ellerini ovuşturanları görmez de mi geleceğiz? Ülkenin her yerinden millete ait arazileri parsel parsel satanları, kamu ihalelerini peşi sıra Fethullahçı şirketlere verip ekonomik imtiyaz sağlayanları, iş tersine dönünde FETÖ borsası kurup iş adamlarını haraca bağlayanları bir kenara mı bırakacağız? Siyasi methiyelerle büyütülen canavar, kendilerini parçalamaya kalkışınca ahkam kesenlerin, demokrasi havarisi edebiyatı yapmaya başlayanların ekmeklerine yağ mı süreceğiz?

“GELİYORUM” DİYE HAYKIRMIŞTI

Değerli arkadaşım, sen de çok iyi biliyorsun ki, 15 Temmuz, birdenbire ortaya çıkmış bir cinayet tezgahı değil, geliyorum diye haykıran sinsi bir irtica planıdır. Siyasi yönü ile bitmiş de değildir. Milli iradenin tecelligahı gazi mecliste açık olarak ‘Seversiniz sevmezsiniz, Fethullah Gülen, bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir’ diye konuşma yapan şahıs, hali hazırda Adalet Bakanı bu güzel ülkemizde.

Ben bu planı en öz hali ile ortaya çıkaran Dr. Necip Hablemitoğlu ‘Köstebek’ isimli kitabını okuduğum 2002 yılında öğrendim. Yaşadığımız gerçekler apaçık ortada iken, Karasu ilçemizde yapılan etkinliklere katılanları herkesi tenzi ederek söylüyorum hukuk önünde ve toplum nezdinde hesap vermemiş siyasi FETÖ’cülerin en ön safları işgal ettiği etkinliklere kişisel olarak katılmam mümkün değildir. Yani ihmal de yok ihlal de yok.

HALKIN TAMAMI SAHİP ÇIKMADI

Tencerelerin kaynamadığı, vatandaşın enflasyonun altında ezildiği, ülkenin iflasa sürüklendiği bir dönemde böyle bir açıklama halkımıza ve ülkemize fayda sağlamadığını çok iyi biliyorsun. Köse yazında yer alan ‘Tüm bu programlar siyasi içerikten ari tutulmuş, halkın demokrasiye sahip çıkması vurgulanmıştır’ şeklindeki beyanına istinaden soruyorum, inanmayarak da olsa siyasi içerikten ari tutulduğunu iddia ettiğin 15 Temmuz etkinliklerine halkın kendisi sahip çıkmış mıdır?

Soruyu sordum ama hemen cevap verme değerli kardeşim. Bilirsin, gerçeklerin bir mutlaka ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. O gün geldiğinde ve gerçekler ortaya çıktığında cevabını dinler, ondan sonra yapılacak demokrasi günü etkinliğine en önde ve en coşkulu şekilde katılırız.

OMURGALI DURUŞ

Nihayetinde darbeye zemin hazırlayanlara da darbeci soytarılara da kanla, savaşla kurulan Cumhuriyet’i ve güzel ülkemizi teslim etmeyeceğimiz ifade etmem gerekir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini ve demokratik laik Cumhuriyet’i ölene kadar savunmaya and içen, dirençli, omurgalı ve kararlı duruş sergileyenlere selam olsun.