Mevlid-i Nebi Haftası 2023 Camiler ve Din Görevlileri Haftası, 26 Eylül Salı akşamı itibariyle kutlanmaya başlıyor. Karasu İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, hafta nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Çelebi, “Salı akşamı Merkez Çarşılı Camii’nde akşam namazına müteakiben Mevlid-i Nebi Programı ve Kur’an-ı Kerim ziyafeti yapılacak. Akabinde ise sohbet edip, tevbe-i istiğfar edip dualarımızı yapacağız” dedi. Çelebi açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

1 HAFTA SÜRECEK

“Diyanet Başkanlığımız merkezde bu işleri sürdürürken taşrada bizler yurt içi yurt dışı ataşeliklerinde Efendimizi anma programlarını coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Kutlama programları yaklaşık 1 hafta sürecek. Bu süreçte camilerde, okullarda, esnaf alanında, farklı mekanlarda Allah Resulünü anlatmaya ve onu hatırlatmaya gayret edeceğiz. Yapacağımız ziyaretlerimizde Diyanet İşleri Başkanlığımızım bu seneki teması Hz. Peygamber İman ve İstikamet teması işlenecek. Onunla ilgili çıkan kitabı dağıtacağız ziyaretlerimizde hediye edeceğiz. Ayrıca din görevlilerimizle de buluşmalarımız olacak. Büyük mahallelerimizde de bu programları gerçekleştireceğiz. Hafta kapsamında farkındalık oluşturacak, bütün herkesin hissedeceği şekilde sahada olacağız.

NEFİS VE ŞEYTAN

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v.), bu karanlık dünyaya gelişiyle dünyanın aydınlanmasına, Allah’ın gönderdiği Kur’an’ın, o güzel vahinin insanlığın üzerine bir ışık gibi doğmasına, Rabbim kullarına acıyarak bu güzelliği bu lütfetti, ihsan eyledi. O gün insanlık insanlığını unutmuşken alemlere rahmet olarak Hz. Muhammet (s.a.v.) önderliğinde insanlık özüne döndü. Aradan 1400 küsur yıl geçti. İnsanlık nefsine, şeytana biraz meylederek; toplumu, insanlığın huzurunu sıkıntılı bir döneme doğru götürmeye çalıştı. Efendimizi, onun rehberliğini kendimize örnek olarak bu güzel günlere geri dönme arzusuyla bu günleri kutlayacağız.

ÖRNEK VE REHBER

Efendimizin her yönüne; bir baba, bir devlet başkanı, bir peygamber, bir dede olarak her alanına baktığımızda bizim için güzel bir örnek ve rehberdir. Cenabı hakta efendimizi bizi onu örnek almamızla ilgili Ayeti Kerime’yi gönderiyor, ‘Sizin için onda güzel örnekler var’ buyuruyor. Dolayısıyla bizimde ona çok ihtiyacımız var. Hele de bu zamanda bu insanların ona, onun getirdiği dine, İslam’a fevkalade ihtiyacı var. Onun getirdiği din İslam dininin ana can damarı. Rabbim bir Ayeti Kerimesinde gönderdiği vahide kitabı Kur’an-ı Kerim’de; insanları karanlıklardan çıkaran, aydınlığa ulaştıran bir hidayeti kitabı rehberi olduğunu bildiriyor. Bizlerde hem ona hem onun gönderdiği vahiye baktığımızda, okuduğumuzda, hayatımıza uyguladığımızda hem kendimize hem ailemize hem çevremize çok faydalar getireceğine gönülden inanıyoruz.

ELİMİZDEKİ NİMET

İman her şeyin başında. İman olmazsa hiçbir geçerliliği yok hayatın. Doğruluk, bugün insanların çektiği en büyük haslettir. Bu sene de özellikle bu konu işlenecek. Esnafımıza, kurumlarımıza, okullarımıza bu yaptığımız ziyaretlerde hediyelerimizi vereceğiz ve Allah Resulünü onlara anlatacağız. Teknolojinin de bu kadar zirveye ulaştığı bir alanda huzuru bulmak aslında o kadar da zor değil. Elimizde büyük bir nimet var, Hz. Muhammet (s.a.v.) var, onun getirdiği Kur’an-ı Kerim var. Bu bizim muhteşem gönlümüzü huzura kavuşturacak, geleceğimizi var edecek. Bizi yaradan Allah’ın Kitabı Kur’an-ı Kerim ve onun gönderdiği peygamber her yönüyle önümüzde olmasına rağmen ondan uzak kaldığımız için aradığımızı huzuru bulamıyoruz. Bu güzel hafta münasebetiyle belki ona yakınlaşılmasına bir vesile oluruz. Bizler buna vesile olmak için gayret edeceğiz. Herkesin Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutluyorum. Bu haftanın ülkemize huzur, güzellik ve barış getirmesini de rabbimden niyaz ediyorum.”

Müftü Mehmet Çelebi hafta kapsamında basın mensuplarına da hediye verdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi