Karasu İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, Engelliler Haftası nedeniyle ilçede bir dizi ziyaretlerde bulundu. Çelebi ilk olarak engelli vatandaşları evlerinde ziyaret etti ve kendilerine çiçek ve hediye vererek haftalarını kutladı.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Ev ziyaretlerinin ardından Çelebi, Karasu Özel Yaren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Karasu Yeni Hayat Rehabilitasyon Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Müftü Çelebi, Engelli Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturulması konusunda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından her zaman engelli bireylerin yanında olacaklarını, bu konuda da yapılacak çalışmalara her türlü destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİ

Müftü Mehmet Çelebi, “Her birey bir engelli adayıdır. Önemli olan sevgi ve saygı ile inancımızı kaybetmeden bütün engelleri birlikte aşabilmektir. Engelli bireylerin sorunlarını paylaşmak, engelleri onlarla birlikte aşmak hepimizin ortak görevidir. Unutulmamalıdır ki asıl engel sevgi eksikliğidir. Bu duygu ve düşüncelerle 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasının, engelliler konusundaki bilincin ve farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor; engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, huzur, mutluluk ve yaşantılarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

DUYGU DOLU ZİYARET

Karasu İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi hafta kapsamında son olarak İlçe Müftülüğü Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Muzaffer Özbay ile Merkez Çarşılı Camii Müezzin Kayyımı Hamit Yavuzyiğit’i ziyaret etti. Özbay ve Yavuzyiğit, Çelebi’nin bu ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Bu ziyaret doğrusu bizler için de sürpriz oldu. Çok duygulandık” diyerek teşekkür etti. Çelebi ise Özbay ve Yavuzyiğit’e çiçek takdim etti. Ziyaretlerde Çelebi’ye Müftülük Engelli Koordinatörleri Ali Keskinsoy, Özlem Kuzu ile Kur'an Kursu Öğreticisi Kübra Türkmen de eşlik etti.

Karasu Ilçe Müftülüğü Engelliler Haftası Ziyaret F1

Karasu Ilçe Müftülüğü Engelliler Haftası Ziyaret F2

Karasu Ilçe Müftülüğü Engelliler Haftası Ziyaret F3

Karasu Ilçe Müftülüğü Engelliler Haftası Ziyaret F4

Karasu Ilçe Müftülüğü Engelliler Haftası Ziyaret F5

Karasu Ilçe Müftülüğü Engelliler Haftası Ziyaret F6

Karasu Ilçe Müftülüğü Engelliler Haftası Ziyaret F7

Karasu Ilçe Müftülüğü Engelliler Haftası Ziyaret F8

Editör: Güler Çınasoğlu