İddialara göre, özel şoför olarak çalışan ve İstanbul ili Kağıthane ilçesi Hürriyet Mahallesi Muhtar Azası Özkan Yılmaz (41), 12 Ocak tarihinde Karasu ilçesine gelmişti. 17 Ocak tarihinde komşusu ile görüştükten sonra yürüyüş yapacağını belirterek Yalı Mahallesi’nde bulunan evinden ayrılan Yılmaz’ı arama çalışmaları dördüncü gününde de devam ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK-18) Özel Timi adı verilen su altı ve su üstü arama kurtarma dalgıç timi ve Karasu Kolluk Destek Tim Komutanlığı da denizde ve karada arama faaliyetlerini perşembe günü akşam saatlerinden beri sürdürüyor.

Arama çalışmalarında Akçakoca Kolluk Destek Timi ile Ereğli ve Düzce Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı tekneler su üstünde arama yaparak ekiplere eşlik etti. Yılmaz’ın izine dördüncü  günde de rastlanamadı.

Yılmaz ailesine destek için bölgede Kağıthane ilçesi Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Yaldız ve arkadaşları da hazır bulundu. “En son Salı günü saat 09:00 gibi burada görülmüş diyen Hürriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Yaldız, “Gelen haber doğrultusunda haber aldık. Destek amaçlı buraya geldik. Sağ olsunlar, güvenlik güçleri elinden gelen bütün gayreti gösteriyor. İnşallah, sağ salim meydana çıkacak. Dileğimiz bulunması” şeklinde konuştu.

En son pazar günü kendisiyle görüştüğünü ifade eden Muhtar Yaldız, “Cumartesi günü AFAD ile ilgili bir toplantımız vardı. Kendisiyle görüştüğümde katılamayacağını, iki gün kafasını dinlemek için Karasu’ya geldiğini söyledi. Pazar günü en son görüştük, şakalaştık. Son konuşmamız o olmuştu” sözlerine yer verdi.

AİLE PERİŞAN OLDU

Özkan Yılmaz’ın dayısı Yaşar Celep, “17 Ocak tarihinde sabah 8:30 sıralarında komşusuyla beraber kahvaltı yapıyor. Yürümeye çıkacağını söylüyor ve sitenin kameralarından da görüldüğü üzere çıkıyor. Üzerinde mont, yeşil bir kazak, alt eşofman ve spor ayakkabılarıyla yürüyüşe çıkıyor. Üzerinde iki telefon var. İkisi de kapalı. O tarihten itibaren kendisine ulaşamıyoruz. İnsanlık namına görenler, duyanlar sizin aracılığınızla haber verirlerse çok minnettar kalırız. Çok zor durumdayız. Aile perişan halde. 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir delikanlı kucağında şehit oldu. Ondan dolayı psikolojisinde bir gerilme oldu. Ama bu düzeldi. Herhangi bir borcu, sıkıntısı yoktu. Evi, işi olan biri. Bir sebep bulamıyoruz. Sır oldu gitti” sözlerine yer verdi.