KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün’ün haberi

TMO Koordinatörü Ahmet Kutucuoğlu; Cuma günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yutkun Cabak ile birlikte Karasu Muhtarlar Derneği’ne ziyarette bulundu. Kutucuoğlu ve Cabak’ı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yassıgeçit Muhtarı Türker Tetik, Kızılcık Mahalle Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu, İhsaniye Mahalle Muhtarı Oğuz Özden ile Taşlıgeçit Mahalle Muhtarı Veysel Aksu karşıladı.

 

TMO’nun fındık alım şartları hakkında muhtarlara bilgi veren Koordinatör Kutucuoğlu, TMO’nun fındık alımlarına 24 Ağustos itibariyle başladığını belirtti. TMO, fındığı yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite için kilosunu 22 buçuk, levant kalite için 22 lira, sivri kalite kabuklu fındık için 21 liradan alıyor.

 

Kutucuoğlu, ürün teslimi için randevuyu TMO’nun web sitesinden veya işyerlerinden yapabileceklerini ifade etti. Güncellenmiş belgelerdeki kayıtlı miktar kadar ürünün teslim edilebileceğini vurgulayan Kutucuoğlu, ödemelerin en geç on gün içerisinde banka hesaplarına yatırılacağını söyledi ve TMO’nun uzman personellerinin dışındakilere itibar edilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

 

Aza onayı geçersiz

 

Vatandaşın fındığını TMO’ya teslim etmesi lazım” diyerek sözlerine başlayan Başkan Türker Tetik, “Pandemiden dolayı fındığını yatıramayan ile 65 yaş ve üzeri olan üreticilerin birinci ve ikinci derece yakınlarının yatırabilmesi için bulunduğu mahallenin muhtarından ıslak imzalı, mühürlü onay belgesi alması lazım” şeklinde konuştu. Tetik, azanın vereceği belgenin geçersiz olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Tüccarların borçlu olan üreticinin hemen kapısına yanaştığını da vurgulayan Başkan Tetik, “Üretici fındığını hemen piyasaya sürmesin. TMO, devletin kurumu. Üretici, değerlendirsin. TMO’ya ÇKS belgeleriyle fındığını yatırsın. Kafası rahat etsin” dedi. Bu yıl fındık rekoltesinin düşük olduğunu ve açıklanan rakamların doğru olmadığını da söyleyen Tetik, “Yani çıkan fındık üçte bir. Vatandaş da bunun farkında” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

HABERE AiT FOTOĞRAFLAR: