Çarşamba günü ilçe basınına servis edilen fotoğraflı haberde “…muhtarlarımızla birlikte katılım sağladık” ifadeleri kullanılmıştı. Tabi fotoğraflar ilgili sosyal medya hesaplarında da paylaşıldı. Bir gün önce ofisimizi ziyaret eden muhtarlar, ziyaret öncesi dikkat çeken bir bilgi vermişti.

Akabinde de Ankara ziyareti fotoğrafları sosyal medyaya bir bir düşmeye başlayınca biz de girip ilgili hesaplara bir göz attık. Ve telefonlarımız da çalmaya başladı. Fotoğrafın arka planında ilginç bir detay olduğunu öğrendik ki “Eğer yanlış değilse durum kritik” dedirten türden.

Toplantıdan bir gün önce ziyaretimize gelen bazı muhtarlar şöyle bir bilgi paylaştı; “Başkan İshak Sarı, meclis üyeleriyle birlikte Ankara’ya AK Parti’nin grup toplantısına gidecekmiş. Biz de muhtarlar olarak toplantı için kayıt yaptırdık, sonrasında da vekiller ziyaret edilecek. Orada denk gelinmiş gibi fotoğraf verilecekmiş ve muhtarların desteği mesajı çıkacakmış”

İddia bu yönde... Bunu öğrenen muhtarların pek çoğu da Ankara’ya bu sebeple gitmemiş. Meclise kimlik numaraları verildiği, kayıtları yapıldığı halde gitmemişler. Yani ortada bir protesto var gibi geldi. Hatta çarşamba akşamı bize iletilen bilgide de giden bazı muhtarların da servis edilen o fotoğrafa girmediği söylendi. “Açıp, muhtarların sosyal medya hesaplarına bakabilirsiniz” teziyle de güçlendirilmek istendi bilgi. Açıkçası açıp da hafiyelik yapmadık.

Tabi bu durumun AK Parti İlçe Başkanlığı’na yönelik olduğunu ve kesinlikle Karasu teşkilatıyla ilgili olduğunu sanmıyoruz. Çünkü muhtarların AK Parti İlçe Teşkilatı’yla bu denli sorun yaşadıklarını duymadık. Fotoğrafta sadece 4-5 muhtarın yer alması, “Bir protesto mu oldu?” sorusunun da cevabını verir nitelikte. Tabi bunun net cevabını yine muhtarların kendisi verecektir. Eğer doğru ise durum kritik…