-

Zaman zaman yaşanan su sıkıntısına çözüm bulmak için Karasu Kızılcık Mahallesi’nde başlatılan sondaj çalışmaları sonuç verdi. SASKİ tarafından başlatılan çalışmanın bir hafta sonrasında yerin 160 metre derinliklerinde su bulundu.

Yeterli miktarda su bulunduğunun müjdesini veren Kızılcık Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne sıkıntımızın giderilmesi için çözüm talebinde bulunduk. Beraberinde SASKİ tarafından kısa sürede çalışma başlatıldı. Biz de günlerce heyecanla bekledik” dedi.

“Yeraltı suyu, kurulacak pompa vasıtasıyla inşa edilecek depoya aktarılacak” şeklinde konuşan Topaloğlu, “Oradan da mevcut şebekeye verilecek. Yeni depo, pompa montajı gibi çalışmalar yaz sezonuna girilmeden tamamlanmış olacak. Faturalama sistemi ise eski düzende devam edecek” ifadelerini kullandı.

Çalışmalarda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan ve emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Muhtar Topaloğlu, mahalle için hayırlı olması temennilerinde bulundu.