1979 yılından itibaren öğretmenlik mesleğini yürüten ve 44 yıl sonra emekli olan Mustafa Çalışkan ve 2023 yılı idarecilik atamaları kapsamında Sezi Eratik Ortaokulu’na Müdür olarak atanan Orhan Bülbül’e, Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu Okul Müdürü Adem Akçakoyunlu, Okul Aile Birliği ve öğretmenleri veda yemeği verdi. Yemekte duygusal anlarda yaşandı.

DUYGU FIRTINASI

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve Şube Müdürü Ergün Demir’de yemeğe katıldı. Programda Çalışkan ve Bülbül’e emeklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. Mustafa Çalışkan, “Duygu fırtınası içerisindeyim ve kendimi çok değerli hissediyorum. 44 yılımı bu mesleğe verdim ve şimdi veda zamanı. Bu gecenin benim için bir diğer anlamı ve gururu ise plaketimi öğrencim ve şimdiki Milli Eğitim Müdürümüz olan Çetin Turhan’ın elinden almak. Hepiniz benim için özelsiniz. Ben hakkımı helal ediyorum siz de hakkınızı helal edin” dedi.

BENİM İÇİN BÜYÜK GURUR

Müdür Turhan ise, “Mustafa Çalışkan öğretmenim eğitimcilik hayatında birçok projede yer almış, çalıştığı okulları, TOYOTA Teknik Proje Yarışmalarında 6 kez birinci yapmış, eğitim yaşamı çeşitli ödüllerle bezenmiş, başta kendim olmak üzere binlerce öğrencinin öğretmeni olmuş ve onların hayatında anlamlı bir iz bırakmıştır. Kendisine bugüne kadar vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında öğretmenime sağlıklı bir ömür diliyorum. Ayrıca bu plaketi kendisine vermenin de gururunu yaşıyorum” diyerek Çalışkan’a plaketini ve hediyesini takdim etti.

9 YILIN NASIL GEÇTİĞİNİ ANLAMADIM

Veda yemeğinde, 1998 yılından itibaren Karasu’da görev yapan ve sırasıyla İnönü, Yalı ve son olarak da 2014 yılından bu yana Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nda idarecilik yapan ve Sezi Eratik Ortaokulu’na Müdür olarak atanan Orhan Bülbül’de 9 yıldır görev yaptığı okulundan ayrılmanın burukluğunu yaşadı. Bülbül, “Namık Kemal’de 9 yılımın nasıl geçtiğini anlamadım. Burada aile gibi olduk. Hepiniz benim için çok kıymetlisiniz. Bu gecede emeği geçen Okul Aile Birliği Başkanı Neslihan Ekrem’e, Okul Müdürü Adem Akçakoyunlu’ya, tüm öğretmenlerime ve katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞARILAR DİLEDİ

Orhan Bülbül’e plaketini ise Karasu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ergün Demir verdi. Demir, “Müdürümüz Orhan Bülbül, bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarda il, ilçe ve ülke düzeyinde okulunun adından söz ettirmiştir. Kendisine bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yeni görev yerinde de başarılar dilerim” diyerek sözlerinin ardından Bülbül’e plaketini takdim etti.